Volvo face un upgrade important prin introducerea sistemului LiDar Luminar pe mașini. Este cel mai important pas către condusul autonom.

Autor: Vlad Manolache

Volvo demonstrează că are o strategie pentru viitor odată cu anunțul făcut de curând potrivit căruia mașinile vor fi dotate cu sistemul LiDAR Luminar din 2022. Constructorul susține că este o decizie importantă care aduce un mare plus în privința siguranței pasagerilor. Totodată, colaborarea celor doi coloși este dovada clară că Volvo se gândește că vremea mașinilor care se conduc singure se apropie.

Citește și: Casă de locuit pe Lună creată de doi tineri. S-au inspirat din origami

Cum funcționează

Tehnologia Luminar se axează pe senzori LiDAR care emit milioane de impulsuri laser în împrejurimi și sunt capabili să creeze în timp real o hartă 3D a mediului înconjurător, pe distanțe uriașe, fără a fi nevoie de conexiune la internet. Cei de la Volvo vor utiliza Luminar pe arhitectura modulară SPA 2.

Constructorul va pregăti mașinile pentru condus autonom, însă trecerea de la condusul clasic se va face treptat din motive de siguranță. Trebuie spus că Volvo nu este un deschizător de drumuri în privința tehnologiei viitorului tip de condus, dar este important mesajul pe care îl transmite compania care construiește unele dintre cele mai sigure mașini din lume.

Elon Musk nu are o părere prea bună

Elon Musk, cel care se poate lăuda cu cele mai multe realizări în perfecționarea unui sistem de condus autonom, nu este prea încântat de LiDar despre care susține că sunt niște “senzori scumpi și nefolositori”. Pe de altă parte, sunt sigur că Ford sau Toyota l-ar contrazice. Cred că doar viitorul ne va spune cine a avut dreptate. Și nu vom mai avea prea mult de aștepat.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Tesla, plan uriaș pentru piața de electricitate din Marea Britanie

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here