SUA are nevoie de chinezi? Părea greu de crezut până când a apărut în discuție un acord extrem de interesant. Ar putea fi semnele unor slăbiciuni care să conducă spre alte răsturnări de clasamente.

Autor: Vlad Manolache

Departamentul de comerț al SUA își dorește o colaborare a companiilor americane cu Huawei cu privire la stabilirea standardelor 5G, conform Capital.ro. Dacă acordul va ajunge să fie semnat, atunci situația merită o analiza elaborată cu privire la scandalul dintre SUA și China.

Este de notorietate faptul că Donald Trump s-a opus vehement vânzării de dispozitive chinezești pe piața din SUA, iar de un an de zile nu a mai existat desfacere pentru China pe pământ american în zona privința tehnologiei. Motivul invocat a fost securitatea. Acum se pare că viziunea s-a schimbat într-o oarecare măsură, iar supremația Huawei în privința dezvoltării tehnologiei de ultimă generație devine din ce în ce mai evidentă și totodată necesară și la case mai mari.

Citește și: Volvo introduce sistemul LiDAR pe autovehicule. Un pas uriaș spre condusul autonom

Negocierea în vederea colaborării dintre companiile americane și Huawei s-ar putea duce în termeni interesanți. În cazul în care serviciile gigantului chinez sunt vitale pentru dezvoltarea 5G în SUA, ceea ce deocamdată nu știm, am putea vedea o relaxare a pieței ce ar putea permite reintrarea masivă a device-urilor companiilor chineze peste ocean. Merg mai departe cu supoziția și cred că în cazul în care se va întâmpla asta, vom avea și noi schimbări în clasamentul companiilor de telefonie mobilă cu cele mai mari încasări . Huawei ar putea crește considerabil încasările și pe această ramură a companiei deși acum este vorba negocieri în altă zonă.

Un semnal că lucrurile se mișcă greu în privința dezvoltării 5G în SUA poate fi faptul că Apple nu a lansat încă niciun telefon cu o astfel de tehnologie, lucru care în cazul companiilor din China a devenit un “must”.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: S-a descoperit gena care face ca albinele să se înmulțească fără sex.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here