O idee ingenioasă va putea salva multe cinematografe independente care continuă să sufere din cauza pandemiei.

Autor: Vlad Manolache

Fără a fi nevoie de o analiză amplă, am constatat cu toții că filmulețele cu pisici au devenit unele dintre cele mai urmărite pe rețelele de socializare și pe Youtube. Succesul videoclipurilor cu felinele în roluri principale i-a dat o idee grozavă soției patronului cinematografului Row House din Pittsburgh, Pennsylvania, care a văzut oportunitatea de a face bani din asta. Așa a apărut “Quarantine Cat Film Fest”. Este vorba despre un festival dedicat oamenilor, dar și pisicilor, care are scopul de susținere financiară a cinematografelor independente.

Citește și: Google Lens copiază acum textul scris de mână pe computerul tău.

Când va avea loc

Echipa de la Row House Cinema a anunțat și o strângere de fonduri de la cei care iubesc pisicile sau vor pur și simplu să susțină proiectul. Inițiativei i s-au mai alăturat alte zeci de cinematografe independente din țară pentru difuzarea peliculelor pe platforme digitale. Premiera va avea loc pe 19 iunie, iar accesul la “Quarantine Cat Film Fest” se va face pe bază de bilet. Organizatorii au creat deja și un Trailer al festivalului.

Filmele vor fi realizate din montarea mai multor videoclipuri create în perioada carantinei de către cei care vor să își transforme pisicile în adevărate staruri de cinema. „Este distractiv să urmărești pisicile făcând lucruri frumoase”, a declarat Brian Mendelssohn, patronul cinematografului care creează evenimentul.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: S-a descoperit gena care face ca albinele să se înmulțească fără sex

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here