Astronomii se laudă cu o serie de imagini incredibile cu Jupiter surprinse de curând din Hawaii.

Autor: Vlad Manolache

Jupiter a fost surprinsă în imagini spectaculoase cu ajutorul telescopului Gemini North, de la Observatorul din Hawaii. Conform Astronomilor, capturile cu cea mai mare planetă din Sistemul Solar sunt dintre cele mai clare realizate vreodată de pe sol.

„Aceste imagini rivalizează cu vederea din spațiu”, a spus Michael Wong de la Universitatea din California, Berkeley, care a condus echipa de cercetare. Pentru a realiza imaginile s-a folosit o tehnică specială, cunoscută sub numele de “imagini norocoase”, care implică un sistem infraroșu și un număr mare de expuneri scurte care au ajutat la claritatea imaginii.

Sursa foto: gemini.edu

Citește și: Oamenii de știință au creat florile luminoase. VIDEO

Noile imagini realizate de telescopul Gemini North, atunci când sunt combinate cu observațiile Hubble și Juno, dezvăluie că fulgerele și cele mai mari sisteme de furtună care le crează sunt formate în interiorul și în jurul celulelor convective deasupra norilor mari de gheață și lichid. Totodată noile observații confirmă că găurile întunecate din cunoscuta “mare pată roșie” sunt goluri în nori și nu se datorează variației de culori a norilor.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Imagini uluitoare de pe Jupiter, publicate de NASA.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here