Date personale și contracte colosale ale multor vedete internaționale au fost compromise. Hackerii au dat o lovitură inteligentă și acum așteaptă răscumpărări.

Autor: Vlad Manolache

O firmă de avocatură, în al cărei portofoliu se aflau zeci de artiști internaționali, a fost ținta unui atac cibernetic, iar acum se fac eforturi enorme de a salva ceea ce se mai poate. Pentru a identifica breșele de securitate și a limita proporțiile dezastrului, compania a angajat unii dintre cei mai buni specialiști. “Putem confirma că am fost victima unui atac cibernetic. Am notificat clienții și personalul nostru. Am angajat experți din lume care sunt specializați în acest domeniu și lucrăm tot timpul pentru a rezolva astfel de probleme”.

Citește și: Tesla, plan uriaș pentru piața de electricitate din Marea Britanie

Nume mari în portofoliul firmei atacate

Printre clienții de top ai firmei de avocatură ale căror date și corespondențe le-au fost sustrase în urma loviturii, se numără Sir Elton John, Barbra Streisand, Barry Manilow, Rod Stewart, Lady Gaga, Lil Nas X, The Weeknd, Madonna, U2, Drake, Andrew Lloyd Webber, Priyanka Chopra, Robert De Niro, Sofia Vergara, Activision, Inc, Sony Corp, LeBron James și Mike Tyson.

Compania de securitate cibernetică Emsisoft susține că hackerii au postat imagini în online ale unui contract pentru Madonna’s World Tour 2019-2020 cu tot cu semnături.

Hackerii speră să obțină sume importante pentru informațiile pe care le-au furat. Iar pentru a nu risca să fie descoperiți, solicită ca plata să se facă în bitcoin. Cu toate astea, nu va exista decât o promisiune verbală că toate acele date nu vor ajunge să circule pe internet.

Conform BBC, Hackerii sunt cunoscuți sub numele de REvil say Sodinokibi și au mai atacat în ianuarie o companie mare de schimb valutar, numită Travelex.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Eric Schmidt, cel care a transformat Google într-un gigant, a părăsit compania

Sursa foto: Pixabay

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here