În lupta cu noul coronavirus există deja tendința de a utiliza cât mai mult tehnologia pentru a preveni ulterioare îmbolnăviri. După povestea aplicațiilor pentru telefon, acum a fost lansat un nou proiect a cărei miză oficială este cea a păstrării distanței sociale.

Autor: Vlad Manolache

Yuval Harari abordează, într-unul dintre interviurile date, tema tehnologilor bune și rele și susține că problema trebuie să fie abordată într-o altă manieră pentru că scopul în care sunt utilizate oferă valoare pozitivă sau negativă. Mi se pare că este una dintre puținele teorii cu spectru larg de aplicare atunci când vine vorba despre zona de tech. Așa se întâmplă și în prezent cu scandalul pornit de la tema creării unei aplicații de urmărire a infectărilor cu COVID-19. Mulți specialiști spun că este un lucru bun și de ajutor atât timp cât este în controlul utilizatorilor, însă sunt multe zvonuri potrivit cărora există dorința ca sistemul să ajungă pe mâinile autorităților. Acum, în numele protejării de virusul ucigaș, există locuri în care autoritățile au lansat drone care să urmărească dacă oamenii păstrează sau nu distanța socială.

Citește și: Date importante ale starurilor Lady Gaga, Madonna și Robert De Niro au ajuns pe mâna hackerilor

Poate detecta oamenii de la distanțe de un kilometru

Autoritățile din mai mute zone din India au aprobat utilizarea monitorizării persoanelor cu ajutorul dronelor echipate cu AI, dezvoltate de start-up-urile Skylark Labs din SUA. Ele sunt folosite în șase orașe din nordul Punjab și sunt capabile să detecteze oamenii într-un interval de la 150 de metri și până la un kilometru cu ajutorul unor camere foto performante. Mai mult, ele pot măsura distanța fizică dintre doi sau mai mulți indivizi și poate alerta poliția dacă oamenii nu respectă distanța socială.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Bucătarii, înlocuiți de roboți în restaurante. Efecte în viitorul apropiat

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here