Apele se răzbună într-o manieră neașteptată asupra oamenilor. Cercetătorii au descoperit elementul nociv și invizibil din briza mării.

Autor: Vlad Manolache

Briza mării, despre care credem cu toții că este atât de sănătoasă, poartă cu ea substanțe extrem de nocive pe care, de fapt, oamenii le aruncă permanent în apă. Cercetătorii de la Universitatea Strathclyde și Observatoire Midi-Pyrénées de la Universitatea din Toulouse au descoperit, în urma unei cercetări a picăturilor de apă din briza oceanului, că pe lângă apă, sare și alte bacterii obișnuite, există și o cantitate însemnată de microplastice. Cercetarea a fost realizată pe plaja Mimizan din Aquitania, Franța, care se află de-a lungul Golfului Biscay.

Citește și: Imagini spectaculoase cu Jupiter surprinse de pe Terra

Conform noilor studii, briza oceanului ar aduce înapoi pe țărm aproximativ 136.000 de tone de plastic în fiecare an. Acesta este efectul poluării apelor cu cantități uriașe de plastic. Conform datelor oficiale, oamenii aruncă 8 milioane de tone de astfel de deșeuri în apă, iar acum s-a demonstrat că nu tot gunoiul nostru ajunge pe fundul apelor.

Descoperirea făcută de cercetătorii francezi adaugă totodată un factor în plus analizei privitoare la cantitățile de plastic care se scufundă în mări și oceane. Acum oamenii de știință speră ca această descoperire îi va face pe oameni să conștientizeze cât de gravă este problema și să aibă un comportament responsabil.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: S-a descoperit gena care face ca albinele să se înmulțească fără sex

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here