Un proiect inedit să prindă viaţă din donaţii şi să se transforme într-un start-up de succes. Este vorba despre un dispozitiv de buzunar care va ajuta oamenii să apese pe butoanele publice fără să le atingă.

Autor: Vlad Manolache

Convieţuirea cu noul coronavirus nu va fi uşoară, iar teama de infectare ne va determina să acordăm o mai mare atenţie igienei şi a modului în care acţionăm în spaţiul public. Mulţi dintre noi vom căuta soluţii pentru a evita atingerea directă a butoanelor de la lifturi, a mânerelor de la uşi ori a tastaturii de la bancomat pentru că ştim că sunt folosite de foarte mulţi oameni şi sunt pline de microbi.

Citeşte şi: Idee de start-up. Un gadget pentru pisici a atras peste 160.000 de dolari

Ce este Safe Nuke

Căutarea de soluţii la astfel de probleme care au devenit un factor important de stres în ultima perioadă, a condus la dezvoltarea unui start-up care ar putea avea mari şanse de reuşită. O echipă de oameni ingenioşi au inventat “Safe Nuke”, un dispozitiv de buzunar, care ca ar ajuta oamenii să utilizeze butoanele publice fără a pune mâna pe ele şi să se protejeze astfel de infectarea cu noul coronavirus sau alte bacterii prezente pe suprafeţele des folosite şi rar dezinfectate.

Este vorba despre o bucată mică de metal, sub forma unei torpile, care are într-un capăt un şnur şi în celălalt o suprafaţă cauciucată. Mai mult, creatorii susţin că este gândit pentru a fi folosit şi pentru ecranele cu touch ale diverselor dispozitive. Conform specificaţiilor, dispozitivul este creat din cupru pur 99% despre care se spune că are proprietăţi antibacteriene.

Citeşte şi: I’m Back 35, o nouă jucărie pentru pasionații de fotografie. Proiect inedit pe Kickstarter

Start-up-ul s-a bucurat de succes pe Kickstarter unde a strâns până acum fonduri de aproape 90.000 de dolari pentru dezvoltarea “Safe Nuke”.

Despre cât de eficient este, pot spune că am unele nelămuriri. Nu cred că o bucăţică de cupru va avea un prea mare succes în faţa noului coronavirus mai ales că după ce foloseşti dispotivul, va trebui să îl atingi şi să îl îndeşi într-un buzunar. Aşa că purtarea mănuşilor, spălatul foarte des pe mâini şi evitare atingerii feţei rămân deocamdată cele mai bune arme pentru a ne apăra de Covid-19 şi alţi viruşi mai mult sau mai puţin periculoşi.

Lumeata.ro îţi recomandă să citeşti şi: Briza mării poartă substanțe dăunătoare. Descoperirea ar trebui să ne îngrijoreze

Sursă foto: kickstarter.com

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here