Un start-up și-a propus să revoluționeze piața măștilor de protecție împotriva virusurilor. Proiectul a stârnit entuziasm și este pe cale să obțină o finanțare consistentă.

Autor: Vlad Manolache

Odată cu pandemia de COVID-19, măștile de protecție au devenit indispensabile populației din întreaga lume. Purtarea măștii în spații aglomerate a traversat, într-un timp foarte scurt, drumul de la recomandare la obligativitate, odată ce s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente și mai puțin costisitoare măsuri de protecție.

În privința modelului, există deja o plajă uriașă, dar se pare că niciunul dinte cele apărute pe piață nu este perfect, sau mai bine zis mulțumitor pentru toată lumea. Există cadre medicale care au vorbit despre faptul că masca de protecție, fără de care nu îi pot trata pe cei infectați cu noul coronavirus, face ca legătura dintre pacient și doctor să aibă de suferit atât timp cât cel care are nevoie de ajutor nu vede chipul celui care i-l oferă. Pentru a face interacțiunea mai ușoară, mulți medici au apelat la metode ingenioase, cum ar fi prinderea pe combinezon a unei fotografii cu fețele lor zâmbind, tocmai pentru a-i crea pacientului acel plus de siguranță.

Citește și: Un start-up creează scutul de protecţie împotriva Covid-19

O altă problemă generată de măști a fost anularea unei funcții importante de pe smartphone-uri, utilizată de milioane de oameni din întreaga lume. Este vorba despre deblocarea telefonului prin recunoaștere facială. Telefoanele nu au mai recunoscut fețele posesorilor atunci când purtau măști. Acum producătorii cauta soluții pentru ca noile device-uri să poată recunoaște fața utilizatorului chiar și atunci când are gura și nasul acoperite.

“Leaf” este soluția propusă de un start-up american

Un start-up american propune un proiect care ar putea rezolva o buna parte din problemele pe care le-au generat produsele apărute până acum. Este vorba despre crearea primei măști transparente, numite “Leaf”, cu autosterilizare UV-C, cu ventilație activă, N99 și HEPA. E drept că sună de domeniul fantasticului, dar este cât se poate de reală și se estimează că va putea fi livrată către doritori în toamna acestui an. Pentru a putea transforma ideea în proiect și proiectul în afacere profitabilă, americanii care au inițiat start-up-ul au apelat la platforma de crowdfunding Indiegogo unde au primit deja donații de peste 32.000 de euro, în contextul în care a apărut de foarte puțin timp.

Masca “Leaf” pare a fi un produs care va avea succes în toată lumea dacă ne gândim ca va trebui să ne obișnuim cu ideea de a conviețui cu noul coronavirus multe luni de acum înainte.

Cei care vor ca zâmbetul lor să se vadă prin mască trebuie să scoată din buzunar aproximativ 44 de dolari pentru produsul “Leaf”.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Un start-up dezvoltă dispozitivul antibacterian pentru apăsarea butoanelor publice

Sursă foto: indiegogo.com

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here