Relația dintre SUA și China se înrăutățește după ultimele măsuri ale lui Donald Trump în privința tehnologiilor Huawei.

Autor:Vlad Manolache

Decizia luată de Doland Trump de a prelungi cu încă un an interdicția companiilor americane de a lucra cu ZTE și Huawei, din cauza riscului de securitate, a determinat China să vină de data asta cu un răspuns pe măsură.

Guvernul Chinez a anunțat că în cazul în care Statele Unite ale Americii nu opresc “suprimarea nejustificată” a unor companii chineze precum Huawei, va plasa Apple și alte companii americane pe “o listă a entităților nesigure”, conform publicației Independent, ceea ce ar putea produce daune economice serioase.

Citește și: Briza mării poartă substanțe dăunătoare. Descoperirea ar trebui să ne îngrijoreze

În privința motivului invocat de președinția SUA, Huawei a avut mai multe comunicări publice prin care a negat cu fermitate existența vreunui risc de securitate, însă fără niciun succes. Din cauza închiderii colaborărilor, compania chineză a suferit o lovitură economică importantă pentru că a pierdut o piață importantă. Și mai mult decât atât, acum ar putea avea probleme și cu furnizorii parteneri care se îndreaptă către consolidarea relațiilor cu SUA.

Huawei a devenit una dintre cele mai importante companii în zona de echipamente de telecomunicații din lume și continuă să crească odată cu implementarea 5G în Europa și China. În ultimii ani a reușit să ajungă și pe podiumul companiilor cu cele mai multe smartphone-uri vândute, însă continuă să se poziționeze în spatele celor de la Samsung. Nu se știe însă cât de departe ar fi ajuns compania în contextul în care ar fi putut accesa și piața americană și se pare că nu vom afla curând. Cel puțin, nu în timpul administrației Trump.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Un start-up creează scutul de protecţie împotriva Covid-19

Sursă foto: facebook.com

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here