Google se pare că pregătește lansarea unui smartwatch care va răspunde la mișcările degetelor. Au apărut primele informații despre un nou sistem brevetat de companie.

Autor: Vlad Manolache

Google Pixel ar putea revoluționa piața smartwatch-urilor dacă ideea patentată de companie va ajunge să se concretizeze. Există informații despre brevetarea unui sistem care va permite utilizarea funcțiilor unui astfel de ceas doar prim mișcarea degetelor mâinii și rotirea încheieturii.

Mai exact, este vorba despre un senzor optic introdus în dispozitiv cu ajutorul căruia se poate porni o aplicație doar prin strângerea pumnului și închiderea ei în momentul relaxării degetelor, sau de a accesa funcții diferite prin atingerea degetului mare cu fiecare alt deget de la mână.

Imagine: Google / Patently Mobile

Citește și: Un start-up creează scutul de protecţie împotriva Covid-19

Deși ideea de a controla un smartwatch fără să fie nevoie de atingere este cât se poate de încântătoare pentru fanii unor astfel de gadgeturi, nu există până acum nicio informație oficială cu privire la aplicarea noului sistem patentat pe următoarea generație de ceasuri de la Google Pixel. Este la fel de posibil ca gigantul să vândă sistemul sau să rămână pentru totdeauna la stadiul de idee, așa cum s-a întâmplat în multe alte cazuri cu marile companii care investesc în inovație.

Google Pixel a reușit în ultimii ani să intre în piața smartphone-urilor după multe încercări și colaborări. Compania înregistrează profituri mari, însă este departe de top-ul clasamentului dominat de Samsung și urmat de Huawei și Apple.

Ambiția celor de la Google i-a determinat să facă schimbări majore de strategie și chiar de personal. Lucrători de top de la Pixel și-au dat demisia de curând, pentru a face loc unora cu viziuni noi. Este vorba despre Marc Levoy și Mario Queiroz, doi dinte oamenii-cheie ai echipei de hardware.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Un start-up dezvoltă masca “invizibilă” și apelează la crowdfunding.

sursă foto: Facebook.com

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here