Un start-up a găsit o metodă interesantă de a face ca mânerele ușilor să țină departe noul coronavirus. Ideea așteaptă ajutor financiar pe o platformă de crowdfunding.

Autor:Vlad Manolache

In ultimele două luni, zeci de start-up-uri s-au focusat pe crearea unor proiecte care sunt în strânsă legătură cu pandemia de COVID-19. Pe platformele mari unde se poate aduna capital cu ajutorul internauților au apărut zeci de tipuri de măști, costume de protecție cu ventilatoare, dispozitive de apăsare a butoanelor din locuri publice fără să mai fie nevoie de atingere cu mâna și aproape toate și-au atins target-ul în privința strângerii bugetelor necesare.

Un start-up lansează acum o idee și mai curajoasă: mânerul anti-Covid-19. În condițiile în care majoritatea companiilor din lume fac eforturi mari de a implementa cât mai multe sisteme care să ajute angajații să lucreze în condiții de siguranță, astfel de mânere, odată fixate pe uși, pot fi extrem de eficiente.

Citește și: Google pregătește revoluția în piața smartwatch-urilor? A brevetat un sistem spectaculos

Proiectul dezvoltat de Strange Development se numește “Pure Handle” și constă într-un mâner care folosește lumina UV care este permanent igienizat atât timp cât există sursă de curent. Procesul are la bază un sistem de leduri de ultimă generație care oferă eficiență și un consum foarte redus de energie.

Proiectul poate fi susținut pe platforma de crowdfunding indiegogo.com. Conform estimărilor oficiale, în cazul se va strânge suma necesară, mânerul “Pure Handle” se va produce în masă în decembrie, iar livrările vor începe în ianuarie/februarie.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Un start-up dezvoltă masca “invizibilă” și apelează la crowdfunding

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here