O firmă din Marea Britanie a creat un dispozitiv care ar putea fi o soluție reală pentru companii unde este necesar să se respecte distanța socială.

Autor: Vlad Manolache

Pathfindr, o firmă din Marea Britanie, a dezvoltat un gadget care ar putea face ca activitatea desfășurată în companii să fie mult mai sigură în vremuri de pandemie.

Este vorba despre “Safe Distancing Assistant“, un device mic și arătos, care emite un sunete și vibrații atunci când un alt posesor al unui astfel de dispozitiv nu respectă distanța socială. Dezvoltatorul s-a gândit că o invenția lui va ține angajații departe unul de celălalt și astfel scade posibilitatea răspândirii virusului în spațiile închise.

Citește și: Un start-up dezvoltă masca “invizibilă” și apelează la crowdfunding

Sursa foto: pathfindr.io

Caracteristici și preț

Safe Distancing Assistant” se poate purta la gât, asemenea badge-ului, nu necesită crearea unor setări speciale și nici instalarea vreunui soft. El devine activ atunci când este utilizat, ceea ce înseamnă că nu există posibilitatea de a fi uitat gadget-ul oprit sau pornit. O încărcare completă îl va ține în viață 4-5 zile de utilizare continuă datorită unei baterii lithium polymer. Carcasa este IP 45.

Prețul dispozitivului este de 49 de lire sterline, însă compania producătoare și-a arătat deschiderea de a oferi reduceri în cazul în care sunt comenzi mai mari.

Gadgetul celor de la pathfindr pare a fi o invenție cu potențial în contextul noilor măsuri care se impun la locurile de muncă. Păstrarea distanței sociale este una dintre măsurile de protecție cele mai eficiente împotriva infectării cu noul coronavirus.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Un start-up creează mânerul anti-COVID-19. Mizează pe crowdfunding.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here