Google a inventat șnurul care controlează muzica din telefon. De data asta cred că entuziasmul a fost pus în fața utilității.

Autor: Vlad Manolache

Departamentul de inovare de la Google demonstrează că este neobosit. Ultima creație prezentată în spațiul public arată preocuparea echipei de a aduce noi device-uri cool pentru smartphone-uri. Și cum una dintre cele mai utilizate funcții este cea de redare a muzicii, nu a fost greu să se decidă în ce zonă să acționeze.

Așa au apărut căștile al cărui șnur inteligent controlează comenzile player-ului telefonului prin diferite atingeri ale utilizatorului. Așadar, prin strângerea și răsucirea cablului îmbrăcat în material textil, utilizatorul poate regla volumul muzicii din căști, poate pune pauză și play și schimba melodiile.

Citește și: Un start-up dezvoltă dispozitivul antibacterian pentru apăsarea butoanelor publice

De curând am văzut în presa de profil că noul cablu textil ar putea fi aplicat unor hanorace în locul șnurului de la glugă. Sună destul de cool, dar cred că înainte de o decizie atât de importantă ar trebui realizat un studiu cu privire la cât de des este utilizat șnurul de hanorac pe post de jucărie antistres. S-ar putea ca rezultatele să fie asemănătoare cu cele privitoare la numărul atingerilor feței într-o oră. Există mari șanse să pornești muzica și să dai volumul la maxim într-un moment nepotrivit doar pentru că ai un astfel de tic nervos. Mai mult, cred că un factor important este sensibilitatea la atingere pentru că de multe ori se poate răsuci și apăsa involuntar.

Un alt motiv pentru care nu mi se pare că noua invenție va avea un viitor prea strălucit este ideea de a avea căști cu fir acum când abia am reușit să scăpăm de el.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Google pregătește revoluția în piața smartwatch-urilor? A brevetat un sistem spectaculos

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here