București va avea de joi primul centru de testare drive-in pentru Covid-19. Tehnologia a fost deja testată cu succes în mai multe țări.

Autor: Vlad Manolache

Clinica OK Medical a anunțat deschiderea primului centru de testare drive-in pentru coronavirus din București. Pe modelul aplicat deja în SUA, Israel și multe alte state, oameniilor li se vor recolta probe biologice direct din mașinile personale și vor primi rezultatul testului în maxim 24 de ore.

Citește și: Un start-up creează mânerul anti-COVID-19. Mizează pe crowdfunding

Persoanele care doresc o astfel de testare vor intra cu autoturismul într-o zonă special pregătită unde i se vor recolta probe din gât (exudat) care vor ajunge să fie procesate de specialiști prin tipul de testare Real Time RT-PCR.

Nu este necesară coborârea din mașină, însă va fi nevoie ca înainte de a ajunge la recoltare, fiecare persoană să treacă printr-o stație unde va trebui să semneze că este de acord cu politica GDPR, să ofere buletinul pentru fotografiere, o adresa de e-mail și numărul de telefon, conform Forbes.

Confrom datelor oferite de site-ul oficial, clinica OK Medical are în acest moment o capacitate a laboratoarelor de până la 500 de teste pe zi. Referitor la metoda aplicată, Real Time RT-PCR este cea mai precisă formă de testare utilizată până acum.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: A fost creat gadget-ul care te ajută să păstrezi distanța socială. O idee bună pentru companii.

Sursa foto: Pixabay.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here