Facebook introduce o nouă funcție de securitate, menită să stopeze abuzurile și pericolele apărute pe rețeaua de socializare.

Autor: Vlad Manoalche

Facebook se alătură marilor companii care lucrează intens în ultimele luni la o mai bună securizare a online-ului. Astăzi a anunțat că a introdus un sistem care va face ca Messenger-ul să devină mult mai sigur.

Mai exact, este vorba despre o funcție care scanează conturile cu o activitate suspectă, respectiv cele care generează un număr mare de solicitări într-un timp foarte scurt sau mesaje către utilizatori sub 18 ani. Nevoia de a aduce un plus de securitate în această zonă a venit într-un moment în care foarte multe conturi false, create de oameni cu diferite interese, trimit cereri de prietenie zilnic. Chiar și în România foarte mulți utilizatori ai Facebook au sesizat că primeau cereri de la astfel de conturi, iar blocarea lor ducea la apariția altora. Noua funcție îl va ajuta pe cel care a primit o cerere suspectă să aleagă dacă vrea să blocheze contul respectiv.

Citește și: Samsung a creat Galaxy S20 pentru armată. Ce are în plus față de original

Sistemul creat de Facebook a ajuns să funcționeze pe android, însă pentru iOS va fi nevoie de încă o săptămână de așteptare.

„Noua noastră funcție educă persoanele cu vârsta sub 18 ani să fie prudente atunci când interacționează cu un adult pe care poate nu îl cunosc și le oferă posibilitatea să ia măsuri înainte de a răspunde la un mesaj”, susțin cei de la Facebook.

O atenție deosebită securității se poate observa și la Google, care oferă chiar fonduri de dezvoltare a unui mediu online mai sigur. În ultimele luni, mai multe companii s-au confruntat cu probleme de acest tip, printre care ZOOM și TokTok.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Un start-up dezvoltă masca “invizibilă” și apelează la crowdfunding

Sursă foto: Facebook.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here