Huawei lansează un nou motor de căutare care va concura cu Google Search. Chinezii de laudă că aplicaţia are multe avantaje în faţa colosului american.

Autor: Vlad Manolache

Huawei lansează Petal Search, o aplicaţie care ar putea concura cu Google Search şi care promite noi avantaje. Printre cele mai importante aspecte se numără extinderea căutării de aplicaţii care permite utilizatorului ca pe lângă AppGallery să acceseze surse precum Amazon, APK Pure, APK Mirror şi multe altele. Un alt plus este faptul că permite căutarea de informaţii din diverse domenii fără ca cel care utilizează aplicaţia să fie deranjat de apariţia unor reclame spontane aşa cum se întâmplă pe rivalul Google. Asta certifică faptul că Huawei şi-a asumat crearea unui serviciu pe care nu doreşte să îl transforme în afacere, ci să creeze o alternativă reală pentru compania americană.

Citeşte şi: Vochi, o aplicație interesantă pentru editare video. Are un succes uriaș

Care ar putea fi motivele care au dus la crearea Petal Search

Petal Search se conturează ca un răspuns care a venit din partea chinezilor după ce Donald Trump a interzis companiilor din SUA să lucreze cu Huawei pentru încă un an. Motivul invocat a fost securitatea datelor americanilor care ar putea fi pusă în pericol. După lovitura încasată multe voci importante din China au spus că urmează luarea unor măsuri, ca răspuns la interdicţie. Noua aplicaţie pare a fi parte a planului, mai ales că garantează utilizarea fără să fie nevoie de introducerea datelor personale.

Pe de altă parte, Petal Search ar putea fi o soluţie pe care Huawei a găsit-o în contextul în care mutarea preşedintelui SUA a adus şi noi mişcări în piaţa producătorilor importanţi de componente de telefoane. Este, din punctul meu de vedere, şi o demonstraţie de forţă la care chinezii apelează pentru a-şi face partenerii să aibă încredere că Huawei poate păstra şi chiar ridica standardele fără să aibă nevoie de giganţi precum Google.

Lumeata.ro îţi recomandă să citeşti şi: China, răspuns dur după ce SUA a interzis Huawei. Ținta este Apple

sursa foto: facebook.com

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here