Un start-up este pe cale să lanseze un produs care ar putea avea mare succes în timpul pandemiei. Este vorba despre un toc antibacterian pentru măști.

Autor: Vlad Manolache

M-am tot lovit zilele astea de problema depozitării temporare a măștii atunci când ies din casă. Și am renunțat să o mai dau jos de pe față pentru că mi-am dat seama că nu exista niciun loc steril în care să o pot așeza. Acum am văzut că nu sunt singurul care s-a confruntat cu problema asta, iar un start-up chiar lucrează la proiectarea primului suport antibacterian pentru mască.

Cooperman este un toc în care se poate pune masca fără să fie nevoie de prea multe atingeri și care ar împiedica orice contact al ei cu alte suprafețe infectate. Cel puțin așa se laudă dezvoltatorii care au prezentat produsul pe platforma de crowdfunding Indiegogo în speranța că vor putea strânge suma de 100.000 de dolari pentru a o putea produce în masă și livra.

Citește și: Google a inventat șnurul care controlează muzica. Viitorul nu cred că sună bine

Tocul Cooperman ține microbii la distanță pentru că este creată din cupru, material folosit și instalațiile de asistență medicală. Trebuie spus, de asemenea, că nu există o certitudine referitoare la capacitatea suportului de a elimina bacteriile existente deja pe mască. Dar este cu siguranță o soluție mai bună decât buzunarul de la blugi.

Echipa intenționează să construiască trei tipuri de tocuri, numite Mask Pad, Mask Clip și Stick As You Go diferențiate de dimensiune.

În cazul în care totul va merge conform planului, inițiatorii start-up-ului estimează că măștile vor fi produse în masă și livrate în luna iunie. Prețul unei măști timp Mask Pad va de 9,8 dolari.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Un start-up dezvoltă masca “invizibilă” și apelează la crowdfunding

sursă foto: Indiegogo.com

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here