Am selectat câteva dintre cele mai bune aplicații care oferă cursuri gratuite într-o multitudine de domenii. Economisești sute de euro și înveți lucruri care îți pot schimba viața sau măcar viziunea asupra ei.

Autor:Vlad Manolache

În vremurile în care angajatorii caută oameni cu cât mai multe aptitudini, iar reconversia profesională a devenit o normalitate într-o lume aflată în continuă schimbare, aprofundarea permanentă de noi cunoștințe este obligatorie. De cele mai multe ori, inconvenientul principal în luarea deciziei de a participa la diverse cursuri este costul lor. Așa că m-am gândit să îți ofer câteva alternative la îndemână și fără bani. Toate aplicațiile prezentate sunt disponibile în Magazin Play și au fost descărcate deja de milioane de ori.

Khan Academy

Khan Academy este o aplicație care utilizează o grafică pe cât de simplă, pe atât de interesantă. Are un scor bun și review-uri pozitive în Google Play, unde a fost descărcat de peste 10 miilioane de ori. Îl recomand celor care sunt adepții învățatului prin tehnici noi și asocieri. Filmulețele și textele sunt concepute astfel încât procesul de asimilare a informației să fie cât mai rapid și să nu plictisească. De aceea informația a fost divizată în mici capitole și videoclipuri.

După ce m-am jucat puțin prin ea, pot spune că este o aplicație care oferă informații utile din diverse domenii, dar nu îl recomand celor care for cursuri pentru aprofundarea unei materii.

Citește și: Testare drive-in pentru Covid-19, în premieră în București

Udemy Free Courses

Pentru cei care se gândesc la cursuri care să îi ajute la o eventuală reconversie profesională sau vor pur și simplu să dezvolte skill-uri noi, Udemy Free Courses este aplicația potrivită. Peste 20 de cursuri, printre care marketing, cursuri de Facebook ads, Adobe XD CC 2020, sau Google sunt disponibile acum gratuit, deși, în mod normal, ele ar costa multe sute de euro. Trebuie doar să știi puțină engleză, iar mintea ți se va lumina.

Duolingo

Cu peste 100 de milioane de descărcări, Duolingo a devenit cea mai populară aplicație de învățare a limbilor străine. Spre deosebire de majoritatea aplicațiilor de cursuri online, Duolingo este interactivă și gândită să fie în ton cu metodele moderne de predare. Nu cred că trebuie să scriu mai multe, pentru că sunt sigur că deja ați auzit de ea.

Coursera

 Este o aplicație modernă și foarte bine construită care oferă o mulțime de cursuri din 11 domenii: artă, business, informatică, statistică, Tehnologie, sănătate, matematică, dezvoltare personală, inginerie, științe sociale, limbi străine. Deși paleta este una foarte vastă, trebuie să știți că nu toate sunt gratuite, însă la accesarea fiecărui curs, există informații despre ofertă. La multe dintre ele există o perioadă de probă fără costuri, iar o parte sunt 100% gratuite dacă utilizatorul nu dorește și o diplomă de absolvire.  

Free Code Camp

Este o aplicație care oferă peste 6000 de tutoriale pentru cei care vor să învețe html și să facă o carieră în web design. Sigur că este nevoie de aprofundare a cunoștințelor și din alte surse, dar Free Code Camp este un profesor bun pentru cei care vor să înțeleagă mecanismele și să creeze primele lor coduri. Aplicația este susținută de o organizație non-profit din Statele Unite ale Americii, care a primit laude în mari publicații internaționale de profil.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Briza mării poartă substanțe dăunătoare. Descoperirea ar trebui să ne îngrijoreze

Google Arts and Culture

Este una dintre aplicațiile mele preferate și i-am găsit loc în activitatea mea zilnică. Deși este deja cunoscută de foarte mulți iubitori de frumos, am simțit nevoia să o menționez în mica listă de recomandări pentru că merită. Informații despre artă, istorie, natură, tururi virtuale prin muzee și locuri incredibile sunt prezente în aplicația Google care se bucură de un succes imens în întreaga lume. Mai mult, Google Arts and Culture este creatorul uneia dintre cele mai interesante provocări pentru internauți. Este vorba despre transformarea selfie-urilor în lucrări de artă.

sursa foto: Facebook.com

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here