Un proprietar al unei cafenele a găsit modalitatea de a înlocui oamenii cu roboți, ceea ce transformă locul într-unul mult mai sigur pe timp de pandemie.

Autor: Vlad Manolache

Un robot barista a rezolvat problema distanțării sociale într-o cafenea din Coreea de Sud. Ceea ce acum zece ani părea a fi de domeniul science fiction, iată că este posibil azi și chiar util în situația actuală în care sute de mii de oameni au fost răpuși de noul coronavirus.

Oferă 60 de tipuri de cafea

Cu siguranță mulți oameni au simțit lipsa unei cafele bune servite într-un local alături de prieteni sau familie. Sud-coreeni au acum posibilitatea de a ieși la cafenea fără grija infectării și a nerespectării distanței sociale. Și totul datorită tehnologiei. Acum, în local există un robot barista care este capabil să creeze peste 60 tipuri de cafele. Rețetele au fost programate, iar brațele metalice reușesc să creeze băuturile și să țină pasul cu numărul comenzilor. Odată de au fost pregătite, un robot de servire le va duce la masă, de unde fiecare trebuie să își ia ceea ce a comandat.

Citește și: Dronele, folosite pentru a verifica dacă se respectă distanța socială

Existența unor astfel de roboți și eficiența lor deja dovedită ar putea da idei celor care doresc să deschidă cât mai repede cafenelele și dispun de o sume care să acopere o astfel de investiție. Eliminarea factorului uman din procesul de preparare și servire face ca totul să devină mult mai sigur din punct de vedere al sănătății. Este drept că nu se aplică aceeași metodă și pentru restaurante cu meniuri complexe, însă chiar și pentru cei din zona de fast food există o alternativă despre care am scris pe lumeata.ro.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Bucătarii, înlocuiți de roboți în restaurante. Efecte în viitorul apropiat

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here