A fost descoperită o nouă vulnerabilitate care vizează aproape toate versiunile de Android și care poate avea efecte grave asupra securității datelor cu caracter personal.

Autor: Vlad Manolache

Strandhogg 2.0 este numele vulnerabilității existente pe toate telefoanele care funcționează cu Android 9.0 sau cu versiuni mai vechi. Conform specialiștilor de la compania norvegiană de securitate Promon, această vulnerabilitate poate fi folosită pentru a fura datele de logare la anumite aplicații din telefon prin crearea unei interfețe suprapuse. Mai mult, permite până și ștergerea din telefon a anumitor date, contacte și fotografii, conform techcrunch.com.

Citește și: Facebook introduce o funcție de securitate. Cine sunt cei vizați

Conform cercetătorilor vulnerabilitatea este foarte periculoasă pentru că este aproape nedetectabilă de utilizatori. Tot ei susțin că este asemănător cu un alt bug detectat în trecut și poartă acelaști nume.

Vestea bună este că nu există până acum vreo dovadă că a folosirii gravei vulnerabilități de către vreun hacker. Cei de la Promon au refuzat, din motive de securitate, să ofere mai multe informații până când Google nu va reuși să remedieze problema detectată.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Iată cele mai bune aplicații de cursuri gratuite care îți pot schimba viața

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here