Pandemia de Covid-19 a adus schimbări importante la nivelul comportamentului oamenilor care acum învață să conviețuiască alături de noul virus. Iată câteva gadget-uri mici necesare pentru o vacanță sigură în 2020.

Autor:Vlad Manolache

De luni bune, foarte mulți antreprenori se gândesc la crearea de gadget-uri care să ne ajute să fim în siguranță atunci când ieșim în spații aglomerate, iar multe dintre idei au condus către business-uri profitabile. Și pentru că vine perioada vacanțelor, am căutat o serie de obiecte, apărute pe piață, care ar putea ajuta oamenii să se simtă mai în siguranță, fie că aleg muntele sau marea.

Lampa UVC portabilă, un real ajutor

Sursa foto: Facebook.com

Este adevărat că la nivel declarativ, toți agenții economici din turism anunță că au gândit strategii serioase pentru a preveni posibile infectări ale clienților cu noul coronavirus, dar o măsură de siguranță în plus din partea noastră nu strică. O lampă portabilă cu UVC ar putea fi o investiție bună pentru viitorul apropiat. Poate fi folosită pentru omorârea bacteriilor și virusurilor de pe diferite suprafețe precum șezlongul pe care stăm la plajă, masa de cafea de pe nisip, telefonul și multe alte obiecte folosite frecvent. Ar putea aduce chiar și un somn mai liniștit dacă folosim lampa UV și pe așternuturile din camera de cazare, întrerupătoare și mânere. O astfel de lampă costă în jur de 250 de lei și prețul poate crește în funcție de putere și dimensiuni. Există o mulțime de site-uri de unde pot fi comandate, așa că nu mă văd nevoit să fac reclamă vreunei firme anume.

Citește și: Cărți pdf/eBook GRATUITE. Am selectat câteva site-uri cu titluri bune

Suportul pentru mască, mai curat decât buzunarul sau portofelul

Sursa foto: alibaba.com

Atunci când plecăm în concediu trebuie să uităm de griji, dar nu și de masca de protecție. Însă una dintre marile probleme pe care le vom întâlni este găsirea unui loc pentru depozitarea ei atunci când o dăm jos temporar, că doar nu vom urca pe munte sau vom face baie în mare cu masca pe față. Pe Alibaba.com există deja tocuri din plastic pentru măști la prețuri de sub un euro. Nu sunt mare lucru, dar odată sterilizate, sunt o soluție mai bună decât îndesarea bucății de material în buzunar sau în portofel alături de bani și ale lucruri care sunt pline de microbi.

De curând, un start-up a început construcția de tocuri antibacteriene pentru măști mult mai profi. Puteți citi materialul AICI.

Dispozitivul care te ajută să apeși butoane publice fără să le atingi

Tot la capitolul lucruri utile de luat în vacanță aș introduce și dispozitivul care te scapă de apăsarea tuturor butoanelor folosite de multă lume, cum ar fi cele de la lift sau de la aparatul de cafea, dar și de atingerea mânerelor de la ușile din hoteluri și alte locuri publice. Sunt create din metal și spun creatorii că materialul din care sunt construite ține microbii la distanță. Nu trebuie neapărat să îi credem, dar măcar nu mai suntem nevoiți să punem noi mâna pe suprafețe pline de microbi. În plus, nici nu este o mare avere. Costul nu depășește 5 euro.

“Stiloul” gel antibacterian ne scutește de scotocit

Pe același site chinezesc există un dispozitiv portabil cu gel antibacterian, sub forma unui stilou. Ar putea fi util mai ales atunci când suntem la plajă și avem nevoie de ca gelul antibacterian să fie ușor de găsit. Dispozitivul poate fi prins de toarta genții de plajă sau chiar de slip atunci când mergem să comandăm o băutură și vrem să ne igienizăm imediat după ce am scăpat de bani.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Cafeneaua cu robot barista, soluția ideală pentru păstrarea distanței sociale.

sursa foto: Pixabay.com

7 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here