Pandemia de Covid-19 a pus imaginația oamenilor la încercare. Iată cele mai ciudate invenții pentru păstrarea distanței sociale.

Autor: Vlad Manolache

Printre noile recomandări ale OMS cu privire la prevenirea infectării cu noul coronavirus se numără și păstrarea distanței sociale. Și pentru că este greu să fii tot timpul atent ca cineva să nu intre în perimetrul tău, oamenii au creat tot felul de invenții care speră să îi țină într-o zonă de siguranță. Cu siguranță că nu sunt cele mai reușite, însă au atras privirile tuturor și au stârnit hohote de râs.

Baghetele pentru înot, pe post de distanțiere la cafenea

Sursa foto: Facebook.com

Managerul de la localul Café & Konditorei Rothe din Germania și-a pus mintea la contribuție și a găsit o soluție care să îi determine pe oameni să respecte distanța socială. Nu este vorba de marcaje pe podea sau panouri din plastic, ci despre utilizarea unor baghete de înot care au fost puse pe capetele clienților astfel încât să îi țină departe unul de celălalt.

Bicicleta care te ține la înălțime

O altă invenție i-a aparținut unui tânăr care s-a gândit că atunci când stai deasupra celorlalți eviți riscul de infectare. Așa că a creat o bicicleta pentru distanțare socială care se pare că și funcționează, deși urcatul și coborâtul de pe ea par a fi mari provocări. Cu toate astea, a reușit să devină celebru pe youtube cu invenția lui.

Căciuli cu elice pentru cei care merg la școală

În China există oameni și mai inventivi. În școala Yangzheng din Hangzhou, elevii au început cursurile însă în condiții cu totul speciale. Pe lângă mască, ei trebuie să poarte căciuli cu elice laterale care să îi ajute să stea la distanță atât în timpul orelor cât și în pauze.

Sursa: chinapress.com

Citește și: Cafeneaua cu robot barista, soluția ideală pentru păstrarea distanței sociale

Burger King oferă coroane uriașe

Burger King le-a oferit clienților din Germania coroane cu circumferință foarte mare pentru a ajuta la păstrarea distanței sociale. Ideea a fost foarte apreciată și a devenit chiar o modă. Chiar compania s-a lăudat cu noua invenție pe rețelele de socializare.

Un italian a plecat la piață cu “OZN-ul”

Nu poartă mască, dar și-a pus în jurul taliei o mare farfurie galbenă pentru ca ceilalți să nu intre în perimetrul lui de respirat. Cu siguranță utilitatea ei a constat doar în a-l ajuta pe italian să devină faimos după ce imaginile au ajuns în presa internațională.

Cercul cu spini a speriat trecătorii

Un asiatic s-a filmat în timp ce a creat și a purtat un cerc multicolor pe care a atașat spini. Invenția pare a fi una destul de periculoasă atât pentru el cât și pentru cei din jur, însă cu siguranță a fost vorba doar de realizarea unui clip viral și nicidecum a unei invenții care ar putea fi luată în serios.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Gadget-uri de luat în geantă pentru o vacanță sigură în vremea pandemiei

sursa foto: pixabay.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here