Încă de la începutul situației de urgență și, ulterior, în perioada stării de alertă, ne-am propus să venim cu o alternativă la izolare: participarea la actul cultural și educativ prin intermediul atelierelor virtuale.

Împreună cu artiști plastici, actori, regizori, directori de instituții culturale, jurnaliști, antreprenori, prin programul ”Carte. Arte. Teatru”, realizat de Lavinia Șandru și difuzat în fiecare duminică de la ora 15, copiii și părinții au fost invitați în călătorii virtuale prin cele mai căutate locuri de vacanță din lume, în biblioteci și anticariate, au primit recomandări de lectură și pentru consumul de media audiovizuale.


La atelierele virtuale ”Carte. Arte. Teatru”, oricine poate desluși tainele artei costumelor de spectacol, dar și pe cele artei fotografiei cu cel mai facil instrument: telefonul. Mamele au învățat cât de multe variante de dulciuri fără zahăr, de specialități din ciocolată apetisante și sănătoase, pot pregăti copiilor, iar cei mici s-au lăsat fascinați de lumea magiei, dar și a poveștilor, ce le-a fost dezvăluită în spectacole ai căror spectatori au fost din propriile fotolii. 100 de copii de la Școala Gimnazială nr. 103, sector 5 și de la Asociația ”Colorăm Zâmbete” au fost premiați cu abonamente la ”Opera Comică pentru Copii”.


Programul ”Carte. Arte. Teatru” este un concept al AsociațieiInițiativa Ecologistă Europeană, finanțat de Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” Sector 5 și susținut de A7TV, prin intermediul căruia sunt realizate activități educative, creative și culturale, în special pentru copii, dar și pentru părinți. Acestea sunt adaptate mediului virtual, ele fiind transmise atât prin televiziune, cât și prin intermediul rețelelor sociale, unde sunt accesibile, în mod gratuit, oricui și oricând.


Activitățile din cadrul programului ”Carte. Arte. Teatru” răspund unor cerințe educative non-formale și de dezvoltare personală, care vin în completarea programei școlare, în beneficiul copiilor. Datorită succesului de care se bucură în rândul familiilor cu copii, proiectul-emisiune realizat de Lavinia Șandru va continua și pe parcursul lunii iunie, în fiecare duminică după-amiază.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here