Anul 2020 vine cu mari provocări și riscuri pentru giganții din China care produc smartphone-uri. În condiții grele, cei mai puternici au început să își arate așii din mânecă.

Autor: Vlad Manolache

Piața smartphone-urilor este într-o continuă schimbare și nu este vorba doar de cursa pentru cele mai noi tehnologii, ci și de provocările privitoare la infrastructură venite în ultima perioadă. În funcție de mutările care vor avea loc în 2020, am putea vedea companii mari care să devină istorie și altele care vor prinde un avânt uriaș.

Huawei pus în fața celei mai grele încercări

Huawei este colosul care domină piața smartphone-urilor în China si asupra căruia sunt îndreptate toate privirile în aceste zile extrem de dificile. Măsurile luate de Donald Trump cu privire la interzicerea companiilor americane să colaboreze cu Huawei a dus la o reacție în lanț care se pare că va provoca pierderi însemnate. După ce s-a înterzis orice colaborare cu Google, acum gigantul din China rămâne și fără furnizorul principal de chipseturi, compania taiwaneză TSMC.

Odată cu lansarea noilor telefoane din seria P40 au apărut avalanșe de comentarii din partea multor utilizatori care susțineau că este greu să folosești un telefon fără Google în 2020. La scurt timp, Huawei a venit cu o soluție riscantă, dar singura pe care a avut-o la îndemână în condițiile date: a lansat Petal Search. Este devreme pentru concluzii, însă trebuie să menționez că există riscul ca cei obișnuiți cu Google, și vorbesc aici de europeni, să se gândească de două ori dacă vor sau nu să cumpere un Huawei.

Cu toate astea, Pethal Search promite mult. Citește mai multe despre alternativa la Google search AICI.

O a doua mutare făcută de voie sau de nevoie de către cei de la Huawei este deschiderea discuțiilor cu alți producători de procesoare pentru că altfel viitorul pare a fi compromis. Conform unor informații apărute recent, este în discuții cu MediaTek, cel de-al doilea cel mai mare dezvoltator de cipuri pentru mobile din lume după Qualcomm. Este din nou o mutare care ar putea face din Huawei o companie și mai puternică sau poate determina fanii de procesoare Qualcomm să se uită către vitrina altor producători de telefoane.

Oppo, o mișcare inteligentă de teama unor reacții din SUA

Oppo este o companie în plină expansiune pe piața din Europa, dar care în uiltima vreme se uită cu îngrijorare la ceea ce s-a întâmplat cu Huawei după decizia din SUA. Și pentru că ar putea intra și ea pe lista neagră a lui Trump, investește puternic în crearea propriilor procesoare pentru a crește gradul de independență.

Chinezii de la Oppo ar putea ca în viitor să afecteze vânzările Samsung și Huawei dacă analizăm avântul luat în ultimul an.

Pe de altă parte, există deja constructori de telefoane care suferă din cauza companiilor chineze precum Oppo, Xiaomi și Huawei care au devenit extrem de puternice. Un mare perdant este HTC care trece printr-o perioadă foarte grea, iar un alt mare jucător care vinde sub așteptări este Google.

Lumea ta îți recomandă să citești și: China, răspuns dur după ce SUA a interzis Huawei. Ținta este Apple

sursa foto: Facebook

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here