Youtube a lansat o nouă funcție care poate fi foarte utilă celor care vor să caute informația dintr-un video mult mai repede. Îi va ajuta inclusiv pe melomani.

Autor: Vlad Manolache

Youtube oferă utilizatorilor o funcție accesibilă pe iOS, Android și Desktop, numită Video Chapters. Opțiunea va da posibilitatea realizatorilor de conținut să își organizeze filmarea în capitole ceea ce ar ajuta vizitatori să selecteze ceea ce li se pare mai important din materialul respectiv.

Noua funcție va fi extrem de utilă și în cazul căutării unor melodii într-un album postat pe Youtube. Funcția Video Chapters ar putea ajuta la o ușoară trecere de la o melodie la alta fără a mai fi nevoie ne dramul de noroc pentru a pune cursorul exact pe secunda în care începe o piesă preferată aflată pe la mijlocul albumului.

Citește și: Netflix a început să anuleze abonamente. Cum se face selecția

Se pot adăuga inclusiv informații despre capitole în descrierea videoclipului, asta dacă cel care a creat înregistrarea video vrea să devină profi și să folosească noua funcție. Astfel, utilizatorii vor putea fi informați despre minutul și secunda în care începe fiecare parte, dar și despre conținut.

Videoclipurile vor trebui să aibă cel puțin trei capitole cu o lungime de 10 secunde sau mai mult pentru a putea utiliza funcția, conform techcrunch.com.

Este posibil ca în momentul ăsta să nu puteți vedea împărțirea pe capitole pentru că deocamdată sunt foarte puțini creatori de video care au inserat Video Chapters.

Youtube spune că noua funcție a fost foarte bine primită pentru că devine mai puțin greoaie în navigare.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Gadget-uri de luat în geantă pentru o vacanță sigură în vremea pandemiei

sursa foto: Pixabay.com

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here