Cine credea că și site-urile de cultură pot fi ținte pentru hackeri? Iată că este posibil, mai ales atunci când vorbim de unul dintre cele mai mari proiecte online.

Autor: Vlad Manolache

Faptul că mediul online este nesigur, asta cunoaștem cu toții și nu ne mai miră când auzim că există companii uriașe atacate cibernetic pentru a se fura informații valoroase în schimbul unor sume uriașe. Dar cine se gândea că și cultura ar putea fi o țintă?

După ce a fost anunțat în presa internațională ca fiind unul dintre cele mai mari proiecte online de cultură și tehnologie, Ars Electronica Home Delivery a fost atacată de hackeri. Compania fondatoare lansase de curând un program online lăudabil de excursii prin expoziții, vizite în laboratoare, concerte și discuții cu artiști internaționale, dar și cu oameni de știință. Eeste practic vorba despre realizarea primului festival de tehnologie și artă care se transmitea online.

Citește și: Provocări și riscuri în curțile marilor producători de telefoane din China

Curiozitatea m-a împins să intru astăzi pe site-ul celor de la Ars Electronica și să constat cu uimire că nu pot accesa nicio informație. Apoi am văzut mesajul: “Ars Electronica este în prezent ținta atacurilor masive de hackeri. Din păcate, va dura câteva zile până vă putem oferi numeroasele noastre servicii online – mai presus de toate Ars Electronica Home Delivery – din nou, în scopul și calitatea obișnuită. Vă mulțumim pentru răbdare și vă cerem scuze pentru neplăceri!”

Lumea ta îți recomandă să citești și: Youtube a lansat o nouă funcție. Totul devine mult mai simplu

Una dintre cele mai mari lovituri date de hackeri în ultima lună a fost la o casă de avocatură cu o listă de clienți de lux, printre care Sir Elton John, Barbra Streisand, Barry Manilow, Rod Stewart, Lady Gaga, Lil Nas X, The Weeknd, Madonna, U2, Drake, Andrew Lloyd Webber, Priyanka Chopra, Robert De Niro, Sofia Vergara, Activision, Inc, Sony Corp, LeBron James și Mike Tyson.

Sursă foto: Pixabay.com

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here