Sony și Google și-au schimbat agenda, spre dezamăgirea fanilor Playstation și Android. Totul are legătură cu protestele din SUA.

Autor: Vlad Manolache

Lansarea mult lăudatei console PlayStation 5, care trebuia să aibă loc pe 4 iulie, a fost amânată. Sony a făcut anunțul cu puțin timp în urmă fără să dea prea multe explicații, însă este de înțeles că are legătură cu protestele care au loc în peste 100 de orașe mari din SUA.

“Nu simțim că acum este un moment pentru sărbători”, susține producătorul Playstation 5. Compania se pregătise și pentru dezvăluirea unor jocuri, aflate în proces de dezvoltare, dedicate moii console.

PS 5 a pregătit iubitorilor de jocuri un procesor AMD Ryzen de a treia generaţie, cu 8 nuclee şi arhitectură Zen 2 de 7 nm, o placă video de la Radeon Navi cu suport Ray Tracing, un SSD care promite viteză și un controler cu totul nou, construit pentru o experiență unică.

Citește și: Provocări și riscuri în curțile marilor producători de telefoane din China

Aceeași decizia a fost luată și de Google care planificase pentru miercuri un eveniment online pentru o nouă versiune de Android. Acum, înainte de lansare, pe site-ul Android Developer, Google a emis o declarație asemănătoare cu cea de la Sony: „Nu este momentul să sărbătorim”.

Presa de peste ocean susține că ambele amânări au fost stabilite din cauza tragediei din SUA, unde George Floyd, un bărbat negru în vârstă de 46 de ani, a murit în urma acțiunii unui ofițer de poliție care i-a oprit respirația după ce i-a pus genunchiul pe gât. Tragicul eveniment a fost declanșatorul unor proteste violente care au crescut în amploare de la o zi la alta și au pus în dificultate autoritățile.

Deocamdată niciuna dintre marile companii nu a precizat data reprogramării evenimentelor.

“Lumea ta” îți recomandă să citești și: PlayStation 5 prezintă noul controller DualSense

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here