Tehnologia capătă o nouă valență în lumea medicală odată cu inventarea unui sistem care depistează cancerul în faze incipiente fără a expune pacientul la radiații.

Autor: Vlad Manolache

Inteligența artificială și-a făcut loc în toate domeniile, iar posibilitățile de utilizare a ei sunt nelimitate. Unul dintre cele mai noi și importante dispozitive cu inteligență artificială a fost inventat de cercetătorii de la Universitatea din Waterloo din Canada. După 15 ani dedicați proiectului, a fost prezentat sistemul care detectează rapid cancerul la sân aflat chair și în fază incipientă. Spre deosebire de toate dispozitivele utilizate în acest moment, cel creat de canadieni are o mare calitate: nu expune pacienții la radiații.

Este de admirat faptul că sistemul va putea fi achiziționat de toate unitățile medicale datorită prețului de producție de doar 3800 de dolari.

Citește și: Bateriile Sodiu-Ion le-ar putea înlocui pe cele Litiu-Ion? Ce spun cercetătorii

Sistemul este format dintr-o cutie care încorporează un senzor și care este plasat sub o deschidere a unei mese. Pacienții vor trebui doar să stea aplecați peste masă, cu un sân peste deschidere. Senzorul trimite microunde inofensive care pot fi procesate de un software AI pe un laptop.

Ulterior, soft-ul analizează compoziția sânului pentru a detecta orice anomalii ar putea apărea. În cazul în care detectează o potențială tumoare, declanșează o sesizare care să îl determine pe pacient să solicite analize amănunțite și RMN.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Honor Play 4 Pro, pregătit pentru vremea pandemiei. Va fi dotat cu termometru infraroșu

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here