Oamenii de știință de la Harvard au construit unul dintre cei mai mici roboți din lume. Spre deosebire de cei inventați până acum, HAMR-JR are abilități excepționale.

Autor: Vlad Manolache

Cercetătorii de la Școala de Inginerie și Științe Aplicate de la Harvard John A. Paulson și Institutul Harvard Wyss pentru Ingineria Biologică Inspirată se pot lăuda acum cu o nouă invenție care ar putea fi utilă într-o lungă serie de domenii. Este vorba despre un robot care măsoară doar 2,25 centimetri și cântărește 0,3 grame, iar ciuda dimensiunilor invenția numită HAMR-JR este extrem de abilă.

Poate rula aproximativ 14 lungimi ale corpului pe secundă, ceea ce îl clasează în topul celor mai rapizi roboți de mici dimensiuni din lume.

Unul dintre domeniile cele mai importante în care ar putea fi util HAMR-JR este medicina.

Citește și: Inteligența artificială, în depistarea cancerului. Dispozitiv revoluționar creat după 15 ani de cercetare

„Majoritatea roboților la această scară sunt destul de simpli și demonstrează doar o mobilitate de bază.(…)Am arătat că nu trebuie să compromiți dexteritatea sau controlul pentru dimensiune”, a spus Kaushik Jayaram, fost coleg postdoctoral la SEAS și Wyss și primul autor al lucrării.

Rezultatul cercetării a fost prezentat la Conferința internațională de robotică și automatizare (ICRA 2020) din această săptămână.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Metodă inteligentă de a elimina noul coronavirus din mijloacele de transport. Se folosește deja în China

sursă foto: https://www.seas.harvard.edu/

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here