Ai plănuit o vacanță în Grecia în 2020? Iată câteva sfaturi care ți-ar putea fi utile pentru o un sejur mai liniștit în vremea pandemiei de Covid-19.

Autor: Vlad Manolache

Grecia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de foarte mulți români, iar prezența noului coronavirus se pare că nu strică tuturor planurile pentru sejurul visat pentru anul aflat sub semnul pandemiei. Cu toate astea, este extrem de important să cunoaștem câteva aspecte cu privire la măsurile de siguranță luate de greci și totodată să știm cum să facem ca vacanța noastră să fie una mai sigură.

Grecia a primit în 2019 aproape 33 de milioane de vizitatori, ceea ce ne arată cât de important este turismul pentru economia țării și justifică totodată graba grecilor de a veni cât mai repede cu măsuri de siguranță care să convingă oamenii să își planifice vacanța din 2020 la marea Egee.

Pentru că este un an atât de dificil și trebuie să avem și mai multă grijă de sănătatea noastră, m-am gândit să îți ofer câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să ai o vacanță ferită de probleme.

Citește și: Gadget-uri de luat în geantă pentru o vacanță sigură în vremea pandemiei

Află câți infectați sunt în zona în care cauți cazare

Înainte de a pune degetul pe hartă și de a căuta hotelul, ar fi bine să îți arunci un ochi pe harta Greciei pentru a cunoaște situația privitoare la infectarea cu noul coronavirus în zona în care dorești să îți petreci vacanța. Am descoperit site-ul uoa-youthshare.maps.arcgis.com unde prezintă numărul celor infectați, vindecați și decedați pe fiecare zonă a Greciei. O informare în plus poate crește sentimentul siguranței tale.

Dacă alegi o insulă, merită să dai un telefon înainte

În cazul în care te-ai hotărât ca destinația ta de vacanță să fie o insulă din Grecia, ar fi util să te informezi înainte despre măsurile luate de proprietarii locului în care te cazezi și să întrebi despre centrele sau punctele medicale din zonă.

Autoritățile de la Atena au anunțat că vor lua noi măsuri, precum creșterea numărului de unități medicale de pe insule și crearea unor curse aeriene pentru cazurile grave. Cred că va fi util să știi cât de curat și sigur este locul în care vrei să te relaxezi.

Cum evităm “surprizele neplăcute” din port

Într-o perioadă atât de dificlă și fără un precedent din care oamenii să fi învățat cum să procedeze, trebuie să ne gândim că ar putea exista și “surprize neplăcute” atunci când plecăm în vacanță. Este important ca înainte să plecăm cu mașina în concediu pe o insulă elenă, să ne informăm asupra programul feriboturilor. Este posibil să aflăm că nu mai sunt tot atâtea curse ca anul trecut sau că s-au schimbat regulile de îmbarcare din cauza pandemiei.

Un alt sfat, care te va scuti să stai la coadă cu multe alte persoane, este cumpărarea online a biletului pentru feribot.

Folosește tehnologia și scapă de cozi

Printre măsurile de siguranță luate de greci în perioada pandemiei de Covid-19 s-a aflat și reducerea numărului de operatori de la punctele de taxare de pe autostrăzi. Asta nu înseamnă că nu mai plătim, ci că există posibilitatea să se creeze cozi. O strategie bună este să ne procurăm de acasă permisul de trecere prin punctele de taxare. Pe site-ul https://www.myeway.gr/ putem să facem calculul taxelor pe care le avem de plătit până la destinație și chiar să ne procurăm permisul de trecere care ne asigură că vom economisi timp și vom avea mai puține interacțiuni.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Metodă inteligentă de a elimina noul coronavirus din mijloacele de transport. Se folosește deja în China

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here