Elon Musk susține că totul este pregătit ca Tesla Semi, camionul electric, să fie produs în masă. Există speranța ca performanțele lui să îi determine pe transportatori să parieze în viitor pentru eficiență și ecologie și să schimbe flotele.

Autor: Vlad Manolache

Au trecu ani buni de când Elon Musk vorbea despre construcția primului camion electric care să revoluționeze transportul. Acum, fondatorul a scris un e-mail către companie în care susține că este timpul ca Tesla Semi să fie produs în masă.

“Este timpul să începem desfășurarea de forțe pentru a aduce Tesla Semi în producție de masă. A fost o producție limitată până acum, ceea ce ne-a permis să îmbunătățim multe aspecte ale designului”, a scris Elon Musk.

Din primele informații apărute în mailul trimis, producția de baterii și propulsoare vor avea loc la Tesla Gigafactory din Nevada, iar celelalte componente vor fi create de fabrici din alte state.

Citește și: Razer Kishi transformă orice telefon într-un device pentru gameri. Poate concura cu Nintendo Switch?

Până acum nu există niciun zvon despre când vor apărea și câte vor fi produse.

Tesla Semi este un camion electric cu o autonomie de 500 de mile și promite o încărcare de 400 de mile în 30 de minute cu ajutorul noului sistem Megachargers. Va fi dotat cu tehnologii pentru înregistrarea datelor necesare gestionării flotei și mulți alți senzori care vor ajuta șoferi să conducă în siguranță.

Pilotul automat îmbunătățit va ajuta la frânarea automată de urgență și menținerea automată a camionului pe bandă.

Cât despre dimensiunile habitaclului, Tesla Semi este atât de spațios încât se poate sta în picioare fără a atinge plafonul.

Una dintre noutățile absolute este poziția centrală de conducere, ceea ce ar putea părea cam ciudat pentru cei obișnuiți cu poziția clasică din tirurile construite până acum.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Harvard a construit un robot cât o monedă. Are abilități incredibile.

Sursă foto: Facebook

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here