Cărțile vor ajunge în zbor la cititori. Nu este o glumă! Google va lansa primele livrări cu drone chiar în aceste zile.

Autor: Vlad Manolache

Pandemia ne schimbă viața în fiecare zi, iar societatea este într-o continuă adaptare la rigorile impuse de conviețuirea cu noul coronavirus. Și pentru că distanțarea fizică este cea mai sigură măsură de prevenire a infectării, dezvoltatorii de tehnologii caută în permanență soluții pentru a crea servicii care să reducă interacțiunea dintre persoane.

Una dintre cele mai năstrușnice idei devenite realitate în timpul pandemiei este deschiderea unui serviciu de livrare cu drone. Un bibliotecar de la o școală gimnazială din Christiansburg s-a gândit că elevii unității de învățământ ar putea primi cărțile pentru vacanța de vară fără a fi nevoie să vină la școală, cu ajutorul transportului aerian.

Citește și: Cafeneaua cu robot barista, soluția ideală pentru păstrarea distanței sociale

Ideea profesorului a fost îmbrățișată de cei de la Google, care momentan operează un serviciu de livrare pe calea aerului, experimental, numit Wing și în curând va începe să folosească flota de drone pentru a livra cărți de la bibliotecă tuturor copiilor care trebuie să îți completeze lista cu lecturi.

În zona de livrare a Wing sunt 600 de copii care vor putea beneficia de acest serviciu de livrare inedit. Comenzile de carte vor fi luate pe baza unui formular pus la dispoziție de Google, bibliotecarul le va împacheta și le va duce la centru de livrare al Wing. Cărțile, odată ajunse la destinație, vor fi coborâte cu o sfoară.

Serviciul de livrare cu drone al celor de la Google ar putea avea viitor în întreaga lume dacă se va trece de nivelul experimental.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Harvard a construit un robot cât o monedă. Are abilități incredibile

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here