Oamenii de știință au ajuns la concluzia că umiditatea poate fi o sursă de energie regenerabilă care să ajute la încărcarea bateriilor.

Autor: Vlad Manolache

Un grup de cercetători de la Universitatea Tel Aviv a descoperit modalitatea prin care vaporii de apă din atmosferă pot fi folosiți pentru încărcarea bateriilor.

Este adevărat că în cadrul experimentelor tensiunea generată a fost mică, dar dacă nivelul crește, atunci ei susțin că fenomenul poate ajuta la reîncărcarea bateriilor.

Citește și: Vacanță în Grecia, 2020. Câteva sfaturi pentru un sejur în siguranță

Cercetările referitoare la modul în care picăturile de apă din aer ar putea încărca suprafețe metalice au început acum 100 de ani, însă oamenii de știință din Tel Aviv au făcut un pas important în această privință și au ajuns la concluzia că tensiunea s-a dezvoltat atunci când umiditatea din aer a depășit 60%, ceea ce se întâmplă frecvent în multe părți ale lumii. Mai mult, au descoperit că suprafețele din zinc și oțel inoxidabil au primit o încărcare de aproximativ un volt.

Tot ei susțin că dezvoltarea tehnologiei în acest sens ar putea avea un impact important în multe țări în care există comunități care nu au acces la electricitate, dar unde există un nivel foarte crescut al umidității.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Google va livra cărți cu drone. Serviciul va deveni disponibil din această săptămână

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here