Actori celebri de le Hollywood au fost tentați de investească în tech și au devenit antreprenori de succes peste noapte. Iată câteva dintre business-urile în care au pompat sume uriașe.

Autor: Vlad Manolache

Celebritatea pe care le-au adus-o filmele în care au jucat se pare că nu i-a făcut pe toți actorii de la Hollywood să se simtă împliniți. Cei cu spirit antreprenorial și pasionați de zona de tech au făcut un pas către business și au cunoscut succesul într-un timp scurt. Este adevărat că numele lor a ajutat enorm la creșterea imediată a profiturilor, însă nici ideile de afaceri nu au fost atât de rele. Au existat însă și actori care au investit în tech pentru cauze demne de laudă.

Demi Moore și Ashton Kutcher au creat Thorn

Până la business-uri care au adus venituri, trebuie să amintesc investiția în tech a celebrilor Demi Moore și Ashton Kutcher care a avut rezultate mult mai importante decât cifrele cu multe zerouri. Cei doi au reușit să construiască platforma Thorn care are în spate o organizație non-profit focusată pe dezvoltarea de tehnologii și instrumente de luptă împotriva exploatării sexuale a copiilor.

De-a lungul timpului cei doi actori, împreună cu o echipă de profesioniști, au reușit să colaboreze cu uriașe companii din zona de tech, guvern, FBI și mulți alții pentru a opri fenomenul la nivel mondial privitor la copii abuzați și traficați pentru servicii sexuale.

Conform rapoartelor, tehnologiile dezvoltate de Thorn au ajutat autoritățile să lupte cu traficanții să salveze mii de copii.

Citește și: Apăsarea unei taste face să dispară toate reclamele de pe Youtube

Jessica Alba a investit într-un magazin online

Se spune despre ea că este una dintre cele mai frumoase actrițe, dar puțini știu că Jessica Alba este și un antreprenor de succes. A înțeles că viitorul este în on-line și a creat, alături de alți cofondatori, magazinul Honest dedicat vânzării de produse naturale pentru îngrijirea copilului, a mamei și produse pentru casă.

Strategia de marketing a fost centrată pe asocierea imaginii starului cu magazinul online și se pare că este una profitabilă atât timp cât funcționează încă din 2011. Se estimează că până acum compania Honest a necesitat o investiție de 228 de milioane de dolari.

Will Smith, business angel într-un start-up care continuă să crească

O investiție curajoasă și totodată interesantă a fost făcută de Will Smith, care a pariat pe Inteligența Artificială. Celebrul actor și cântăreț a devenit business angel la BioBeats, un start-up care se ocupă cu dezvoltarea unui sistem menit să ajute la menținerea sănătății mintale a oamenilor cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone și a unei brățări smart. Măsoară nivelul de stres, reacția organismului atunci când este supus unei presiuni și oferă metode de relaxare eficiente.

Start-up a atras ulterior atenția multor investitori în cei 3 ani și jumătate și a primit o cotație bună pe piață.

Reese Witherspoon, peste 10 milioane dintr-un site

Reese Witherspoon, cunoscută de cei mai mulți din filmul “Blonda de la drept” rulat săptămânal timp de vreo 10 ani pe câte un program românesc, a pariat pe un site de haine și accesorii numit Draper James. Numele companiei face referire la bunicii ei, Dorothea Draper și William James Witherspoon.

Vedeta s-a folosit de imaginea sa pentru a promova articolele vestimentare și chiar și acum, la aproape 5 ani de la momentul lansării magazinului, Reese continuă să apară în imaginile care însoțesc campaniile de promovare ale business-ului.

Deși nu am mai văzut-o în producții cinematografice de răsunet, actrița se poate lăuda cu un mare succes în afaceri, pentru că magazinul online se pare că i-a adus până acum peste 10 milioane de dolari.

În ce investește “Iron Man”

Robert Downey Jr, devenit celebru pentru rolul din “Iron Man”, este unul dintre actorii cei mai preocupați de business. De-a lungul timpului a mizat pe multe business-uri, însă unul mi-a atras atenția în mod special. Actorul a susținut financiar, alături de alte celebrități, platforma masterclass.com care oferă cursuri video interactive cu nume uriașe din multe domenii precum muzică, sport, actorie, fotografie, artă culinară, business și entertainment. Printre profesori am sesizat că se află și un român, Daniel Negreanu, care predă lecții pentru pasionații de poker.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Umiditatea, sursă de încărcare a bateriilor. Concluzia vine de la Tel Aviv

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here