În curând va fi introdusă funcția de Tweet audio, aflată momentan în teste. Anunțul oficial a creat controverse pe tema noii opțiuni.

Autor: Vlad Manolache

Twitter este hotărât să schimbe strategia conservatoare și să aducă o funcție nouă. Mai exact, vor să introducă Tweet-ul audio, care ar putea fi preferat de utilizatori în locul textului cu poze atașate.

Decizia celor de la Twitter este în acord cu trend-ul pieței care se dezvoltă tot mai mult în zona audio și video pentru că oamenii acordă din ce în ce mai puțin timp cititului și optează pentru mesajele transmise pe căi care să nu solicite prea multă intelectul.

Citește și: Metodă inteligentă de a elimina noul coronavirus din mijloacele de transport. Se folosește deja în China

Deși a fost aplaudat de foarte mulți fani ai rețelei de socializare, se pare că noua funcția a atras multe critici cu privire la faptul că Twitter nu s-a gândit să adauge și o opțiune care să să transcrie mesajele audio pentru a putea fi accesibile și persoanelor cu deficiențe de auz.

Compania le-a cerut scuze pentru că nu s-a gândit la accesibilitate atunci când a creat Tweet-ul audio, dar susține că lucrează intens pentru a putea crea posibilitatea transcrierii automate a mesajelor vocale. Totodată a recunoscut că nu are o echipă dedicată pentru a lucra la partea de accesibilitate, ceea ce înseamnă că va lucra cu voluntari pentru a aduce modificările cerute.

O altă decizie ciudată luată companie este cea de a oferi funcția de tweet audio numai utilizatorilor care dețin i-phone-uri. Nu se cunoaște motivul pentru care au luat decizia asta, însă dacă va avea succes, cred că va vom vedea noua funcție și pe Android în câteva luni.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Actori celebri au devenit investitori în tech. Care sunt business-urile pe care au mizat

Sursă foto: Facebook.com

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here