Iubitorii de plante care au puțin loc pe lângă casă și pasionații de legumicultură trebuie să afle de cele trei aplicații de grădinărit care ar putea să îi ajute pentru a avea culturile visate.

Autor: Vlad Manolache

Majoritatea celor care au un petic de curte pe lângă locuință s-au gândit cel puțin o dată să își creeze propria grădină bio, iar mulți au hotărât să restrângă suprafața de gazon în favoarea câtorva fire de roșii, ardei, pătrunjel sau alte plante cărora le priește vremea și solul. Ei bine, m-am gândit să vin cu trei recomandări de aplicații de grădinărit extrem de utile.

Gardroid” nu trebuie să îți lipsească din telefon

După multe căutări și instalări, am găsit în sfârșit o aplicație care să mă facă să spun “wow”. Se numește Gardroid, este gratuită și foarte utilă. Oferă pentru fiecare plantă în parte informații despre modul în care se plantează, la ce distanță se pun firele, când se udă și în ce cantitate, la câte grade rezistă și mai ales în ce lună se plantează. Mi se pare că este greu să mai dai greș în grădină atât timp cât îți oferă toate informațiile de care ai nevoie încă din momentul plantării și până la cules. Mai mult, aplicația “Gardroid” oferă posibilitatea creării propriei grădini virtuale, în oglindă cu cea reală, pentru a primi informațiile utile exact pentru ceea ce ai cultivat. Totodată poți crea propriul notebook de grădină în care să îți notezi istoricul activităților tale.

Citește și: Harta cerului realizată cu raze X. Imagini uluitoare și revelații științifice

“Vegetable Doctor” îți spune totul despre bolile plantelor și tratamente

De la un an la altul plantele sunt tot sensibile și des atacate de diverși dăunători, fapt care îi îngrijorează și le dă de furcă până și celor mai dibaci legumicultori. Aplicația “Vegetable Doctor” este de real ajutor în privința cunoașterii bolilor plantelorm a cauzelor și a tratamentelor eficiente pentru fiecare caz în parte. Pe lângă descrierea bolilor, în aplicație există și ilustrații care să ajute la identificarea mai rapidă a problemei. Aplicația este gratuită.

iNaturalist te ajută să identifici plantele

iNaturalist nu este o aplicație dedicată doar grădinarilor, ci și pasionaților de flori care vor să își îmbogățească bagajul de cunoștințe. Mi-a atras atenția pentru că reușește să identifice toate speciile de plante în baza fotografiilor încărcate de utilizatorii. Pot spune că este asemenea unei enciclopedii pe care o ai în telefonul personal și care te ajută să cunoști mai bine mediul. Ceea ce m-a dezamăgit a fost punerea la încercare a răbdării în momentul în care am început să navighez și am realizat că se încarcă foarte greu, însă tind să sper că a fost doar o chestiune de moment.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Vom putea da tweet audio. Noua funcție a stârnit un val uriaș de critici

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here