Apple face una dintre cele mai importante schimbări și promite performanțe notabile. Totul se întâmplă până la finalul anului.

Autor: Vlad Manolache

Apple se desparte de partenerul său Intel după 15 ani de colaborare și face o mutare demnă de bifat în calendarul cu evenimente istorice al companiei. Tim Cook a anunțat că în curând MacBook-urile vor primi propriile procesoare.

Cei de la Apple sunt încrezători că odată cu producerea propriilor chip-uri, device-urile companiei vor avea performanțe mult mai bune, un consum mai redus și va conduce la o mai bună legătură între produsele companiei.

Citește și: Actori celebri au devenit investitori în tech. Care sunt business-urile pe care au mizat

Totodată, fanii mărcii se vor bucura și de aplicații total sau parțial reconstruite, iar pentru unele dintre cele care nu sunt create pentru noul hardware se va lansa Rosetta 2 care le va traduce în noua arhitectură fără ca utilizatorul să fie deranjat în vreun fel. Odată cu noul procesor, vom avea și un nou sistem MacOS, conform informațiilor oficiale.

Cât despre timpul de așteptare, se pare că nu va dura prea mult până când vom testa noile procesoare. Compania susține că primele computere cu chip-uri Apple vor ajunge pe piață până la finalul acestui an, însă perioada de tranziție va dura doi ani, timp în care se vor construi în continuare device-uri care utilizează procesoare Intel.

Noile chip-uri vor fi fabricate de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), o companie renumită care are deja un istoric cu Apple.

“Astăzi anunțăm tranziția noastră la Apple Silicon, făcând din aceasta o zi istorică pentru Mac”, a declarat Tim Cook.

Compania Apple reușește să vândă anual aproximativ 20 de milioane de computere MacIntosh.

Lumeata.ro îți recomandă să citește și: Suprafețele NanoSeptic, soluție ingenioasă aleasă de Bolt pentru igienizarea scuterelor

Sursă foto: Facebook.com

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here