Segway a stins lumina după 20 de ani de la producerea primului scuter electric de tip hoverboard. Ceea ce se anunța ca un mijloc de transport revoluționar, astăzi este de domeniul trecutului.

Autor: Vlad Manolache

Segway a luat decizia de a încheia pentru totdeauna producția de mijloace de transport electrice care au consacrat compania. Povestea a început în urmă cu 20 de ani, când a produs primele mașinării electrice cu două roți care funcționau pe principiul balansării și care au devenit un “must” în lumea vedetelor. Era chiar o modă ca celebritățile să apară în fața camerelor cu invenția Segway și au devenit imediat cunoscute în întreaga lume.

Inventatorul Dean Kamen, care a lansat Segway PT în decembrie 2001, și-a exprimat încă de atunci convingerea că va revoluționa transportul în oraș, ceea ce părea a fi un obiectiv extrem de curajos. Ei bine, cu toate că se întrevedea un viitor strălucitor dacă ne uităm la cum a fost primit în piață, produsul nu a avut succesul așteptat, ci a devenit mai degrabă o alternativă pentru mai multe companii de securitate din orașe sau o jucărie de închiriat cu ora pentru o plimbare prin parc.

Citește și: Trei aplicații de grădinărit foarte utile

Prețul probabil prea mare și apariția într-un moment în care lumea poate nu era pregătită pentru acceptarea unui astfel mijloc de transport a făcut ca în 20 de ani, Segway să vândă doar 140.000 de unități. O altă problemă care ar putea conduce la decizia de azi a conducerii companiei este apariția trotinetelor electrice care au acaparat imediat segmentul de piață pe care îl viza și Segway și carte au devenit imbatabile la preț.

A fost o invenție grozavă acum 20 de ani. Acum pare un pic învechit. Chiar și departamentele de poliție se orientează către scuterele electrice mai ieftine”, a mai spus Tony Ho, vicepreședinte de dezvoltare al Ninebot, compania care a cumpărat Segway în 2015.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Suprafețele NanoSeptic, soluție ingenioasă aleasă de Bolt pentru igienizarea scuterelor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here