Olympus a luat o decizie neașteptată după ce a primit un loc binemeritat la masa marilor producători de aparate foto. Dezvoltarea foarte rapidă a altei industrii a condus către declin.

Autor: Vlad Manolache

Olympus a oprit pentru totdeauna producția de aparate foto după ce, în urmă cu puțin timp, reprezentanții companiei spuneau exact contrariul. Divizia care producea camerele va fi vândută în curând către Japonia Industrial Partners (JIP), aceeași companie care a achiziționat divizia VAIO PC a Sony.

Decizia a surprins pentru că în ultimii doi 3 ani, Olympus a investit sume importante în marketing și a adus pe piață aparate și obiective lăudate de foarte mulți fotografi cu experiență. Raportul calitate-preț i-a îndemnat pe mulți iubitori de fotografie să opteze pentru o cameră din seria OM-D, apreciată pentru design, naturalețea culorilor, senzorul performant și opțiunile de absolută noutate.

Citește și: Actori celebri au devenit investitori în tech. Care sunt business-urile pe care au mizat

Cu toate astea, se pare că încasările nu i-au făcut fericiți pe cei din conducerea Olympus care au susținut că încasările pe termen lung au scăzut din cauza concurenței pe care o fac telefoanele mobile și a șocului economic brusc declanșat de pandemia de coronavirus.

Expunerea de motive a celor de la Olympus dezvăluie însă o problemă despre care marii producători de camere foto se pare că evită să vorbească. Investițiile în tehnologie făcute permanent de producătorii de telefoane mobile au condus la crearea unor ansambluri de camere foto tot mai performante care au ajuns să depășească 100 de megapixeli și care nu se opresc aici. Samsung anunța în urmă cu două luni că pregătește o cameră cu peste 500 de megapixeli. Se pare că în analizele giganților din industria foto s-a strecurat în ultimii ani și problema pierderii unei părți a pieței din cauza telefoanelor mobile, ceea ce ar putea să conducă spre alte decizii radicale și uimitoare, asemănătoare celei luate de cei de la Olympus.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Suprafețele NanoSeptic, soluție ingenioasă aleasă de Bolt pentru igienizarea scuterelor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here