Realizatoarea TV Lavinia Șandru reușește să aducă în prim plan un program de televiziune ce a fost întotdeauna apreciat de publicul român al micului ecran: albumul duminical.

Într-un format adaptat nu doar epocii tehnologiei, ci și restricțiilor impuse de pandemie, actrița și realizatoarea TV prezintă, la televiziunea online A7 TV, încă din luna martie, programul ”Carte. Arte. Teatru”, un caleidoscop pentru copii și părinți, unic în peisajul audiovizual de astăzi.

În cadrul magazinului duminical, telespectatorii sunt invitați în ateliere virtuale artistice și de creație, unde li se descriu în detaliu tehnici de desen ori secrete ale culorilor, puterea lor de influență în artă și în viața cotidiană, se recomandă lecturi, se fac incursiuni în istorie și geografie și, doar într-o clipă, salturi de 600 de ani peste timp, de la marii exploratori ai Evului Mediu la tehnologiile spațiale de astăzi.

Acolo, în atelierele virtuale, se fac primii pași în arta fotografiei și se dezvăluie trucuri despre păstrarea amintirilor digitale. Domnișoarele și doamnele primesc sfaturi și soluții pentru îngrijirea tenului în sezonul estival, pentru cele mai potrivite machiaje în funcție de evenimentul la care participă, dar și rețete extraordinare de dulciuri fără zahăr. Totul se întâmplă sub ochii lor, precum la cursurile de specialitate, cu diferența că aici se poate da ”repeat” ori de câte ori se dorește.

Dincolo de ateliere, au loc și discuții, interviuri, chiar mini-dezbateri cu opinii pro și contra. Importanța modelelor oferite de televiziune și temele de actualitate au fost discutate de către realizatoarea Lavinia Șandru cu invitații săi din luna care tocmai se încheie, printre care îi amintim pe primarul sectorului 5, Daniel Florea, sociologul Vasile Dâncu, pe Claudio Gubitosi, fondatorul celui mai mare festival de film pentru copii din lume, ”Giffoni Film Festival”. Au fost invitați actori, jurnaliști, fotografi și bloggeri, fiecare dintre ei oferind o perspectivă interesantă asupra vremurilor pe care le traversăm. Emisiunea va continua și în lunile următoare, pe A7 TV, întrucât depășește 50.000 de vizualizări la finalul fiecărei luni.

Programul ”Carte. Arte. Teatru” este un concept al Asociației Inițiativa Ecologistă Europeană, finanțat de Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” Sector 5 și susținut de A7 TV, prin intermediul căruia sunt realizate activități educative, creative și culturale, în special pentru copii, dar și pentru părinți. Acestea sunt adaptate mediului virtual, ele fiind transmise atât prin televiziune, cât și prin intermediul rețelelor sociale, unde sunt accesibile, în mod gratuit, oricui și oricând.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: “Carte. Arte. Teatru”, din sala de teatru în mediul online. Un proiect de “imunizare” a minții.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here