Se merită să dăm bani pe bilet la un concert drive-in pe care îl auzim ca la radio în timp ce amorțim în mașină? Nu știam ce să răspund până când nu am ajuns la două spectacole de genul ăsta.

Autor: Vlad Manolache

În weekend am fost fotograf la concertele de la DriveIn Romexpo și dacă tot am descoperit noul concept de spectacol pentru vremuri de pandemie, m-am gândit să povestesc puțin despre experiența mea.

Am ajuns la Romexpo cu oră înainte de a se permite accesul în zona de concert și am găsit o atmosferă care mai degrabă îmi amintea de teatru. O scenă cu un ecran uriaș de pe care nu se auzea nici măcar o zdrăngăneală, o zonă de food truck-uri care parcă erau puse acolo pentru a întregi un peisaj de altădată, însă fără nicio urmă de agitație în jurul lor, un câmp de jaloane pe care erau lipite litere și cifre. Și o mare de liniște. Cât de mult s-ar fi putut schimba atmosfera asta, scăldată în peste 30 de grade, dacă se umplea cu mașini? Ei bine, atât de mult încât să te impresioneze în cazul în care nu ai mai fost la un concert drive-in.

Au început să sosească mașinile și în câteva minute s-a activat toată lumea care nu știu de pe unde a apărut. Fete îmbrăcate în salopete albe, cărora li se vedeau doar ochii, au scos “pistoalele” și au trecut la verificarea temperaturii participanților. O droaie de fotografi și cameramani așteptau fiecare mașină să ajungă într-un tunel, în care mixau cei de la Nuba, și care funcționa totodată asemenea unui photo booth uriaș unde se făceau poze la panou. Apoi urma coordonarea șoferilor către locurile stabilite pentru fiecare.

Citește și: Vom putea da tweet audio. Noua funcție a stârnit un val uriaș de critici

În câteva minute de la ocuparea cu mașini a primelor rânduri, a început și freamătul de la food truck-uri. Pentru a se păstra normele de distanțare, organizatorii au recurs la tehnologie și au realizat un sistem prin care participanții au reușit să își comande mâncare direct de pe telefoanele mobile. Își alegeau fast-food-ul pe roți, consultau meniul și în câteva minute apărea la geam o persoană echipată ca de spital care aduce mâncarea. Plata? Doar online.

Câte despre modul de redare a muzicii, totul s-a auzit doar în mașini. Participanții trebuiau doar să seteze pe radio frecvența stabilită de organizatori. Nu pot spune că nu este un sentiment ciudat dacă ești obișnuit să pui egal între concert și gălăgie, dar asta nu înseamnă că nu este o experiență cât se poate de interesantă. La un moment dat, muzica radiourilor date la maxim și oamenii care dansau pe capote și pe plafoanele mașinilor creau o altfel de poveste de concert. S-au înlocuit aplauzele cu claxoane, dansul cu avariile, berea cu sucul…și nu a ieșit rău.

Despre calitatea cântăreților de pe scenă îmi este dificil să mă exprim pentru că nu am cele mai comune gusturi în materie de muzică.

În concluzie, conceptul drive-in, pe care nu îl vedeam capabil să treacă dincolo de zona de cinema, s-a dovedit a fi unul de succes și în zona de spectacole, mai ales dacă în spate există o organizare la înălțimea celei de la Romexpo.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Apple, schimbare fundamentală după 15 ani

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here