Coreea de Sud a găsit o modalitate inedită de a transmite mesaje despre măsurile de prevenire pe care cetățenii trebuie să le ia pentru a se proteja de infectarea cu noul coronavirus. Autoritățile au creat un show cu drone unic în lume.

Autor: Vlad Manolache

Coreea de Sud este una dintre primele țări în care s-a recomandat purtarea măștii, însă, ca peste tot în lume, niciodată mesajele de prevenire nu sunt prea multe. Așa că autoritățile au inventat o modalitate inedită pentru a capta atenția oamenilor în timpul afișării mesajelor referitoare la păstrarea distanței sociale, spălarea mâinilor și purtarea măștilor.

Oficialii au lansat 300 de drone deasupra râului Han din Seul, cu ajutorul cărora au creat un show de lumini devenit viral pe mapamond. Întregul spectacol s-a încheiat cu un mesaj transmis cu ajutorul micilor aparate luminoase: “Înveselește-te, Republica Coreea”.

Coreea de Sud s-a remarcat în timpul pandemiei cu măsurile timpurii și extrem de eficiente impuse de autorități, fapt care a condus la o menținere sub control a răpândirii virusului și a numărului de oameni infectați. Totodată este una dintre țările în care s-au efectuat cele mai multe testări.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: 5G și Covid-19, de la conspirație la violențe. Teoriile de pe Facebook au avut un efect neașteptat

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here