Actorul Ovidiu Ușvat de la Teatrul Excelsior din Capitală a început să ne arate ”Lumea prin ochii copiilor”, ceea ce nu e un lucru tocmai ușor. Sinceritatea caracteristică copilăriei sau revolta specifică adolescenței sunt destul de greu de gestionat în interviuri, mai ales că temele de dezbatere sunt unele cât se poate de serioase. Inedita experiență, de a intervieva copii și adolescenți într-un mod amuznt și surprinzător, este încadrată în emisiunea ”Carte. Arte. Teatru”, difuzată în fiecare duminică pe programul de televiziune A 7 TV și realizată de actrița și jurnalista Lavinia Șandru. 

Emisiunea este, în sine, un caleidoscop socio-cultural, care aduce în fața publicului subiecte educative și de actualitate culturală, chiar și politică, expuse într-un mod deosebit de accesibil oricărei vârste, programul fiind dedicat întregii familii.

Programul ”Carte. Arte Teatru” ar fi trebuit să se desfășoare în săli de spectacol, să fie interactiv, dar restricțiile impuse de pandemia Sars Cov 2 a determinat transferarea acestuia în mediul virtual. Programul poate fi urmărit online, pe pagina web a televiziunii A 7 TV și pe Facebook, în fiecare duminică a lunii august, începând cu ora 15.00. Emisiunea conțien rubrici dedicate lecturii, artei actorului, științei și tehnicii, artei fotografice și cinematografice, dar și unui mod de viață sănătos. Proiectul ”Arte. Carte. Teatru” este finanțat de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here