Cum nu există copilărie fără magie, cineva s-a gândit să întâlnească cele două minuni ale vieții, la joacă, în parc. Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”,  a organizat, de la sfârșitul lunii iulie, un maraton al copilăriei în Parcul Humulești. Și cum Magitot este, probabil, cel mai magic magician al copiilor, evident că a spus ”Prezent!”. Nicio avere nu valorează cât scânteile din ochii prichindeilor uimiți de magiile făcute chiar sub privirile lor, cărora, nu-i așa?!, nu le scapă niciodată nimic. Și totuși, e greu de priceput cum se schimbă lucrurile prin cutii și cutiuțe, cum se învârtesc culorile și cum se ghicesc cărțile pe care le ascunzi atât de bine încât nici tu nu mai ții bine minte ce ai văzut. În fine, pentru că jobenul magicianului n-ar fi fost de ajuns pentru a minuna copiii, a apărut în parc și Crina Zvobodă cu păpușile ei vorbitoare. Cum-necum, prichindeii au aflat, astfel, ce înseamnă să fii ventriloc, ba unii au și exersat, fără succes deocamdată. Au temă de vacanță.

Programul ”Filme, fete și băieți, melodii sau cântăreți”, dedicat copiilor din sectorul 5, dar și familiilor acestora, s-a încheiat la sfârșitul săptămânii. De la finalul lunii iulie, Parcul Humulești a fost centrul distracției, răsunând de râsete zglobii în fiecare dimineață, timp de o săptămână, pentru ca apoi, în fiecare sâmbătă seara, familii întregi să participe la spectacolele în aer liber, încheiate cu câte un film de excepție.

Pe lângă jocuri, au fost organizate ateliere educative și creative, toate purtând însă amprenta jocului și a comunicării libere. Serile în parc au fost consacrate muzicii și filmului. Astfel, vecinii Parcului Humulești au putut participa la concertele grupului de copii ”Sunetul Muzicii”, Mariei Crăciun și formației PROCONSUL. Ultima seară a revenit artiștilor consacrați ai genului folk, precum Mihai Napu, Emeric Imre, Jimi El Laco (Nightlosers) și al formației ”Folk Frate”. Ilustrația a fost asigurată live, artista Mariana Pachis transpunând în desen în nisip stările minunate prilejuite de poezia muzicii bune.

Programul ”Filme, fete și băieți, melodii sau cântăreți” a fost finanțat de Primăria Sector 5, prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”, menit să ofere publicului momente de relaxare în aer liber, într-o perioadă dominată de probleme și restricții. Toate măsurile de protecție față de răspândirea virusului SARS Cov 2 au fost respectate, iar accesul la evenimentele progrmaului a fost gratuit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here