Tesla va avea o concurenți din ce în ce mai puternici în piața mașinilor electrice. Polestar 2 și Lucid Air se pregătesc să muște din asfalt și din vânzări.

Autor: Vlad Manolache

Polestar 2 este numele unul autovehicul electric, prezentat în 2019 la Geneva, care va ajuge foarte curând pe străzi. Și pentru că Tesla este reperul tuturor constructorilor de electrice, fie că recunosc sau nu, fiecare încearcă să depășească performanțele companiei fondate de Elon Musk.

Polestar 2 se laudă cu un cuplu de 408 CP care va permite depășirea cu ușurință a vitezei de peste 300 de kilometri la ora. Constructorii au dotat-o cu un pachet de baterii de 78kWh care alimentează două motoare plasate pe puntea față și pe puntea spate. Și pentru că performanțele sunt demne de laudă, și prețul este unul piperat. Polestar 2 va avea un preț de bază de 60.000 de dolari și va mai avea o versiune cu 5000 de dolari mai scumpă.

Citește și: Iată cele mai bune aplicații de cursuri gratuite care îți pot schimba viața

Cât despre interior, era evident că vom găsi o planșă de bord care se concentrează în jurul unui tablete care ascunde un computer performant, însă nimic ieșit din standardele momentului.

O a doua amenințare pentru Tesla poartă numele de Lucid Air 2. Proiectul constructorului america Lucid Motors are în vedere lansarea unui sedan care va stabili recordul la rapiditatea încărcării bateriilor. Anunțată pentru 2021, Lucid Air se va încărca în 20 de minute pentru o autonomie de 480 de kilometri. Acum rămâne de văzut care va fi răspunsul lui Elon Musk la noile standarde ale pieței.

Citește și: Iată câteva gadgeturi și accesorii pentru iubitorii de cărți în 2020

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here