Până la redeschiderea teatrelor și cinematografelor, la 1 septembrie, amatorii de cultură au avut la îndemână un mijloc facil și nerestricționat, nici de distanțare, nici de numărul de participanți: programul ”Carte. Arte. Teatru”, realizat de Primăria Sectorului 5 împreună cu Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” și Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană. Cu o libertate absolută, așadar, programul socio-cultural a fost transmis online, fiind accesat de peste 50.000 de utilizatori Facebook.

Conceput ca un caleidoscop duminical, programul ”Carte. Arte. Teatru” este prezentat și realizat de actrița și jurnalista de televiziune Lavinia Șandru, care, pe lângă invitații săi din diferite domenii de interes, oferă publicului ateliere virtuale artistice și de creație, dezvăluiri din lumea științei și tehnicii, recomandări de lectură și de pregătire a dulciurilor sănătoase, fără zahăr.

Astfel, pe parcursul lunii august, în fiecare duminică după-amiază, ”Carte. Arte. Teatru” a prezentat, în atelierele sale, detalii ale artei fotografice și cum se poate improviza un studio foto acasă, cum se realizează scenografia unui spectacol de teatru și regia de teatru,  de ce este poezia hrană pentru suflet, dar și secretele machiajului profesionist de film și de teatru. De asemenea, au fost analizate elemente de comunicare audiovizuală și impactul acesteia asupra publicului, cum sunt percepute culorile, de ce sunt drumurile esențiale pentru dezvoltare, dar s-au adus în prim-plan și elemente de istorie a imperiilor antice ori mari cuceritori ai lumii. Recomandarea de lectură s-a îmbinat perfect cu cele pentru dulciuri fără zahăr, exact așa cum o carte se potrivește de minune pe aceeași măsuță cu veioza cu lumină caldă și cornulețele cu magiun de prune și ciocolată neagră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here