Huawei a anunțat noua strategie a companiei care va avea aplicabilitate în piață din 2021. Sistemul EMUI, care este de fapt un Android, va dispărea de pe viitoarele generații de smartphone-uri ale gigantului chinez.

Autor: Vlad Manolache

Huawei suferă mult din cauza restricțiilor impuse de SUA, deși nu lasă neapărat să se observe acest lucru. Dispariția serviciilor Google de pe noile device-uri i-a pus în dificultate chiar și pe mulți fani ai mărcii în privința viitoarelor achiziții în pofida faptului că telefoanele companiei sunt unele dintre cele mai performante smartphone-uri de pe piață.

Acum, Huawei a hotărât, ușor împinsă de la spate de situația dificilă, să creeze propriul sistem de operare, numit HarmonyOS. Conform ultimelor declarații oficiale, acesta va fi implementat din 2021. Până atunci se pare că este mult de muncă pentru a aduce un produs nou care să poată face față competiției. Evident că și bugetele de marketing de anul viitor vor fi concentrate în zona de promovare a noului sistem care va avea nevoie de multe atuuri, în comparație cu Android, pentru a deveni rapid o opțiune pentru piața europeană.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Fotografia cu telefonul. Cinci sfaturi utile

Și pentru că o o schimbare atât de mare se pregătește din vreme și cu pași mici, cei de la Huawei au anunțat că o versiune beta a HarmonyOS va deveni open-source pe tablete, pe sistemele din mașini și chiar pe smartwatch-uri chiar din această săptămână.

Gigantul Huawei a livrat în prima jumătate a acestui an 105 milioane de smartphone-uri, în scădere față de aceeași perioadă din 2019 cât a vândut 118 milioane de unități. Acum însă, nu știu dacă scăderea este cauzată doar de criza economică globală sau și de scandalul cu SUA.

Citește și: Educația în 2020. Cum ne adaptăm la situația actuală

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here