China face un pas uriaș în domeniul cercetării. Oamenii de știință au dezvoltat un vaccin anti-COVID care nu necesită înțepătură.

Autor: Vlad Manolache

Întreaga lume a științei și cercetării este focusată pe dezvoltarea, într-un timp foarte scurt, a unui vaccin anti-COVID care, pe lângă eficiență, să nu creeze efecte adverse. China a venit deja cu o formulă în care foarte mulți își pun speranța, iar în viitorul apropiat va începe etapa testării pe voluntari.

Este vorba despre un vaccin anti-COVID, sub formă de spray nazal, creat de Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co împreună cu Xiamen University şi cu Hong Kong University.

Citește și: Suprafețele NanoSeptic, soluție ingenioasă aleasă de Bolt pentru igienizarea scuterelor

Spary-ul nazal a fost dezvoltat inițial ca un vaccin pentru gripă care nu necesită înțepătură. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, vaccinul conține un virus gripal slăbit care transportă segmentele genetice ale proteinei vârf a SARS-CoV-2. El stimulează răspunsul imul al organismului împotriva agentului patogen care provoacă COVID-19, imitând o infecție naturală a virusurilor respiratorii, conform Science and Technology Daily.

Coincidență sau nu, anunțul privitor la noul vaccin realizat în China a apărut imediat după ce compania AstraZeneca Plc a anunțat că a fost nevoită să întrerupă procesul de testare pentru a investiga o boală a măduvei spinării apărută la o persoană vaccinată. Încă nu există informații oficiale care să susțină o legătură directă între respectiva boală și vaccinul dezvoltat de gigantul din vest.

Lumea ta îți recomandă să citești și: LG uimiește cu ecarne transparente OLED. Au fost testate în metrou

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here