Tehnologia 5G, blamată de unii și încurajată de cei mai mulți, va aduce noi performanțe, dar și noi probleme pentru utilizatori. Hackerii vor putea profita de lipsa noastră de cunoștințe.

Autor: Vlad Manolache

În ultima perioadă, România a fost ținta a sute de mii de atacuri cibernetice, în general în zona tehnologiilor folosite foarte des în perioada pandemiei. Specialiștii din domeniu susțin că amenințarea nu va dispărea prea curând și există chiar pericolul de intensificare a activității hackerilor în perioada următoare.

“Chiar mă uitam astăzi de dimineaţă pe o statistică: sistemele noastre interne au detectat 429.000 de atacuri cibernetice în ultimele 24 de ore. Numărul real este mult mai mare…”, a declarat Dan Câmpean, directorul general al CERT-RO, conform Agerpres.

Citește și: IT-ul neatins de pandemie? E o chestiune de timp

Este bine de știut că implementarea noilor sisteme, precum 5G, nu vine la pachet cu vreun sistem de securizare a datelor utilizatorilor. Ceea ce însemnă că hackerii își vor găsi de lucru și în viitorul îndepărtat. De aceea, experții susțin că oamenii care utilizează internetul trebuie să își crească nivelul de cunoștințe în această zonă pentru a fi cât mai protejați.

“Să nu uităm, însă, că va creşte suprafaţa de atac din punct de vedere al securităţii cibernetice. (…) Ne confruntăm cu câteva probleme destul de evidente. În primul rând va fi clar nevoie de o adaptare a nivelului nostru de cunoştinţe să înţelegem foarte bine aceste tehnologii (…)”, a mai spus Dan Câmpean pentru agenția de știri.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Educația în 2020. Cum ne adaptăm la situația actuală


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here